nieuws

Kwik-Fit Premier wordt compleet autobedrijf

Ondernemen

Kwik-Fit Premier wordt compleet autobedrijf

Zojuist opende Kwik-Fit een nieuwe vestiging in Haarlem, als eerste Premier vestiging. Niet zomaar mooi zoals elk nieuw bedrijf, maar de voorbode van ‘tientallen filialen volgens het Premier concept’. Dat concept maakt van deze Kwik-Fit adressen een compleet universeel autobedrijf voor alle onderhoud, zo lijkt het.

Nu al geeft Martin Post, managing director van Kwik-Fit, aan dat in januari de tweede Premier vestiging opent in Breda. Van hem is ook de uitspraak dat er nog tientallen moeten volgen. Dus een deel van het Kwik-Fit netwerk wordt omgebouwd naar de Premier standaard.

Gezellige snelservice
De uitstraling van het eerste nieuwe filiaal is in elk geval ‘premier’, te beginnen met een soort zithoek voor de ontvangst, in plaats van een balie. Al niet meer ongebruikelijk bij snelservice bedrijven is een ‘lounge’ met draadloos internet waar de klant comfortabel kan wachten.

In de nieuwe Kwik-Fits is een open doorkijk naar de werkplaats, waar de klant ook naar toe mag om te kijken wat er aan diens auto wordt gedaan. Dat kan veel meer zijn dan de bandenservice waarmee Kwik-Fit groot werd. Ook glasservice wordt geleverd in het eerste Premier filiaal.

Diagnosefaciliteiten
Natuurlijk biedt Kwik-Fit al lang APK keuringen, en moeten de vestigingen dus ook de benodigde testapparatuur hebben. Maar in de Premier filialen wordt dat helemaal professioneel aangepakt, met diagnoseapparatuur erbij. Daarmee wordt een stuk geloofwaardiger dat de Premier vestigingen ook volledige servicebeurten kunnen uitvoeren.

Serieuze concurrent
Trots wordt aangegeven dat de werkplaats een heuse vloeistofdichte vloer heeft, zodat de monteurs niet uitglijden waar gemorste olie niet goed werd opgedweild. En er is een milieu-hok waar het afval wordt gescheiden. Is dat zo bijzonder dan? Wel een mooie is dat rubbertegels op de vloer zijn gelegd bij de bandenservice. Geen koude voeten voor de monteurs en geen deuken in een wiel als dat per ongeluk eens valt.

Met de goed geoutilleerde Premier inrichting hengelt Kwik-Fit serieus naar het totale standaard auto-onderhoud. Reparatie en herstel van minder eenvoudige problemen past niet in het snelserviceconcept. Maar met een prettige ontvangst en ‘klaar terwijl u wacht service’ is Kwik-Fit Premier toch een geduchte concurrent voor elk autobedrijf.

Reageer op dit artikel