nieuws

Samenwerking Innovam en PSA Peugeot Citroën Academie

Ondernemen

Samenwerking Innovam en PSA Peugeot Citroën Academie

Peugeot en Citroën hebben hun technische trainingen samengevoegd en ondergebracht bij trainingspartner Innovam in Nieuwegein. De trainers van de PSA Peugeot Citroën Academie Nederland werken nu samen met de trainers van Innovam.

Peugeot en Citroën delen al veel kennis ten aanzien van de ontwikkeling van auto’s, platformen en technische kennis. Het samenvoegen van technische opleidingen lag dan ook voor de hand, maar was er nog nooit van gekomen. Bij de start van PSA Peugeot Citroën Academie Nederland – het is voor het eerst dat Peugeot en Citroen hun technische trainingen samenvoegen – zien beide importeurs als een concreet voorbeeld van verhoogde efficiëntie en vereenvoudiging van activiteiten tussen de beide merken.

Verhuizing importeurs
Gekozen is voor de centrale locatie van Innovam in Nieuwegein. Ook dat lag voor de hand na de verhuizing van Peugeot Nederland vanuit Utrecht en die van Citroën Nederland vanuit de locatie aan het Stadionplein. Beide importeurs hebben op 1 september jongstleden hun intrek genomen in de Oval Tower in Amsterdam Zuidoost.

De eigen trainers blijven bij de PSA Peugeot Citroën Academie Nederland in dienst, maar trainen voortaan op de locatie van Innovam en werken ook met de trainers van Innovam samen. Voor Peugeot is de relatie met Innovam nieuw; Citroën werkt al sinds 1994 met Innovam samen.

Vanuit Innovam zullen naast technische trainingen ook niet-technische aftersalestrainingen en salestrainingen worden ontwikkeld en gehouden. Vanaf begin 2013 zullen Citroën en Peugeot ook de Technische Dienst en het Technisch Platform op de locatie van het Innovam onderbrengen.

Reageer op dit artikel