nieuws

Gezocht voor de autobranche: havo- en vwo-leerlingen

Ondernemen

Gezocht voor de autobranche: havo- en vwo-leerlingen

“Door de vergrijzing en de veranderende technologieën ontstaat een tekort aan vakmensen. Het is belangrijk dat bedrijven nu investeren in de toekomstige vakmensen”, zegt Herme Bruin, directeur van Innovam. Daarom brachten leerlingen van Lyceum Bisschop Bekkers uit Eindhoven een bezoek aan Innovam. Innovam organiseerde samen met Nefkens Brabant twee oriëntatiedagen. Wat werd er aan de 100 havo- en vwo-leerlingen gepresenteerd?

Op 23 en 24 april konden de leerlingen via een presentatie en verschillende activiteiten met autotechniek en bètaprojecten kennismaken. De oriëntatiedagen waren onderdeel van de ScienceWeek op het Lyceum.

Het initiatief voor deze dagen kwam van Henri Vossenberg, directeur van Nefkens Brabant: “Leerlingen maken niet vanzelf een keuze voor techniek. Toch hebben we veel goed geschoolde mensen in onze branche nodig, ook met havo/vwo-achtergrond. Juist deze leerlingen kunnen straks de nieuwe technologieën aan, nadenken over economisch rendabele investeringen en de marketing inrichten”.

Docenten enthousiast

Peter Smetsers, rector van het Lyceum Bisschop Bekkers kijkt terug op twee geslaagde dagen. “De leerlingen hebben een leuke presentatie gehad over de mogelijkheden in de branche. Met de ScienceWeek willen we onze leerlingen enthousiast maken voor een vervolgopleiding in de techniek.”

Leerlingen ook

Ook de leerlingen reageerden enthousiast: “Het was een zeer duidelijke presentatie. Ik heb een goed beeld van de werkzaamheden en de mogelijke functies in een autobedrijf. Hierdoor werd ik aan het denken gezet. De afwisseling met de praktijk was leuk, we mochten zelf aan de verlichting en onderdelen zitten”.

Ook voor vmbo-leerlingen

Naast deze twee oriëntatiedagen voor havo- en vwo-leerlingen, heeft Innovam ook diverse programma’s en activiteiten voor vmbo-scholen, zoals voorlichtingsdagen, bedrijfsbezoeken en de website Passion for Power. De website informeert vmbo-leerlingen over een technische vervolgopleiding.

Paul Janssen (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel