nieuws

VOC heeft 250e Autoschadetechnicus in opleiding

Ondernemen

VOC heeft 250e Autoschadetechnicus in opleiding

De VOC-opleidingen tot Autoschadetechnicus (AST) zijn zeer succesvol. Krap één jaar na de start van de opleidingen is Stef Stijnman de 250e VOC-deelnemer aan de AST-opleiding.

De ontwikkeling van verwarmde en wegklappende spiegels, meedraaiende koplampen, airbags, abs en parkeersensoren en steeds complexere elektronische systemen, vraagt om nieuwe vaardigheden van de schadeherstellers. Daaruit is een nieuwe functie binnen het schadebedrijf ontstaan: de Autoschadetechnicus (AST).Autoschadetechnici de- en monteren losse componenten, resetten alle elektronica en controleren de elektronische systemen op hun werking.

Stef Stijnman 250e AST-deelnemer bij VOC

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak om deze specialistische kennis in huis te halen. Stef Stijnman is de 250e AST-deelnemer bij VOC. Hij is bedrijfsleider van Autoschade Service Dijksman De Jong in Katwijk en volgt de opleiding samen met werkplaatschef Ronald Heemrood. Ze beschikken straks beiden over dezelfde actuele kennis.

Twee AST-opleidingen

VOC kent een tweetal AST-opleidingen. Allereerst is er de ‘leergang Autoschadetechnicus’ voor iedereen die het AST3 vakdiploma wil behalen. De opleiding bestaat uit 27 sessies, die van ’s middags 16.00 tot ’s avonds 20.00 uur duren.

Naast de ‘leergang Autoschadetechnicus’ kent VOC ook de modulair opgebouwde opleiding, die in de eerste plaats bedoeld is voor bedrijven die niet alle AST-kennis bij één persoon willen onderbrengen. Diverse medewerkers volgen dan elk een aantal van de beschikbare modules. De modulaire variant is ook zeer geschikt voor mensen die graag in hun eigen tempo en dus per module leren of die al bepaalde competenties bezitten.

Klik hier voor meer informatie over de AST-opleiding bij VOC.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel