nieuws

AkzoNobel kennissessie helpt schadehersteller total loss vermijden

Ondernemen

AkzoNobel kennissessie helpt schadehersteller total loss vermijden

Automotive & Aerospace Coatings van AkzoNobel organiseerde de kennissessie ‘Total Loss Voorkomen’. Het doel van deze sessie was schadeherstellers leren auto’s met forse schade toch te repareren en zo een total loss te vermijden.

Ondernemers zien kansen voor zwaar beschadigde auto’s, maar het ontbreekt hen vaak aan snelheid en het technisch inzicht om te weten wat er allemaal mogelijk is. Daar is AkzoNobel met een sessie ‘Total Loss Voorkomen’ op ingesprongen.

Bedrijfsrendement verbeteren door total loss te vermijden

Het doel van de kennissessie, die eind januari jl. werd georganiseerd, is om de deelnemers behendiger te maken in het proces om auto’s met flinke schade toch te repareren, voor zover dit technisch en financieel haalbaar en verantwoord is. Twintig ‘Acoat Selected’ ondernemers bezochten PSA-demontagespecialist Bart Ebben en de Airbagbank. Van deze twee bedrijven kregen ze handvatten aangereikt, waarmee ze total loss gevallen kunnen vermijden. Met die handvatten kunnen ze het rendement van hun bedrijf verbeteren.

Om een total loss te vermijden moet er snel gehandeld worden. AkzoNobel adviseert om meteen te beginnen met demontage en – als een auto in het water heeft gelegen – meteen met het schoon en droogmaken van de delen; daar zijn honderden euro’s aan vervangingskosten mee te besparen.

Laat de klant meekijken in de werkplaats

Het is ook belangrijk om het vertrouwen te wekken bij de klant. Neem de zorgen van de klant bij het eerste gesprek weg, laat de klant meekijken in de werkplaats en leg stap voor stap uit wat het schadebedrijf met zijn auto doet. Geef bijvoorbeeld aan dat de uitlijning direct wordt gecontroleerd en dat de auto van total loss gered kan worden met gebruikte in plaats van nieuwe onderdelen. Dat hoeft de kwaliteit van de uiteindelijke reparatie niet in de weg te staan.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel