nieuws

Nieuwe opleidingsdiensten bij Ordinatio

Ondernemen

Nieuwe opleidingsdiensten bij Ordinatio

Onder de titel Ordinatio Plus biedt adviesdienst Ordinatio opleiding en advies, waarbij nu ook op de autobranche als geheel wordt gemikt. Met opleidingsplannen en cursussen, maar ook met adviezen en complete uitvoering van een Arbo-plan. Onlangs presenteerden ze een ‘one-stop-shopping concept’ dat het de auto-ondernemer makkelijk moet maken. Wat biedt deze shop?

Feitelijk is Ordinatio Plus een bemiddelaar, waarbij zelfstandige trainers zich kunnen aansluiten met hun eigen specialisme. Zo organiseert Ordinatio Plus trainingen in huis bij bedrijven, en op eigen locaties.

Verplichte nummers

Al langer is dit adviesbureau actief in trainingen voor autoschadebedrijven, dat moet nu uitgroeien naar cursussen voor alle autobedrijven. Niet onlogisch, omdat een cursus Autoschadetechnicus nu voor herstel van autoschade haast onmisbaar is. De schadehersteller moet ook verstand hebben van algemene autotechniek.

Een ander specialisme is arbo-wetgeving, waarmee ieder te maken krijgt die personeel in een autobedrijf aan het werk heeft. Ordinatio Plus kan training leveren om een arbeidsomstandigheden beleid uit te zetten, en zelfs een driejarig arbo-plan opzetten en begeleiden.

Dat helpt te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals ook een RIE, risico inventarisatie en evaluatie. Zo staan ook airco-opleidingen op het programma, over de omgang met milieuschadelijke F-gassen.

Breder programma

Het idee is nu dat autobedrijven, niet alleen in de schadebranche, vaak moeite hebben om de juiste trainingen voor de juiste personen op het juiste moment uit te zoeken. Ordinatio Plus heeft bijvoorbeeld ook managementtrainingen in het aanbod.

Ze willen nu graag op het aanvragende bedrijf toegesneden totaaladviezen ontwikkelen, welke trainingen voor welke personen nodig zijn. Uiteraard uit het oogpunt om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Bij dat advies kan Ordinatio Plus dan ook de nodige cursussen organiseren.

Zo moet een one-stop-shopping concept ontstaan waarbij een autobedrijf het hele opleidingsbeleid van inventarisatie tot uitvoering uit handen kan geven. Voor het moment zien we nog niet zoveel autotechnische cursussen op de website van Ordinatio, maar dat kan nog komen.

Peter Fokker (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel