nieuws

Gevelbord als kwaliteitskeurmerk voor VACO-leden

Ondernemen

Gevelbord als kwaliteitskeurmerk voor VACO-leden

Alle VACO-leden krijgen een nieuw gevelbord. VACO is gestart met de distributie van het nieuwe gevelbord naar alle aangesloten leden. Het bord heeft het opschrift ‘VACO Erkend’ en geldt als kwaliteitskeurmerk.

Bij Vereniging VACO zijn ruim 750 banden- en wielenbedrijven aangesloten, waarmee VACO als bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche een organisatiegraad van circa negentig procent heeft. In de afgelopen tien, vijftien jaar is de banden- en wielenbranche sterk geprofessionaliseerd. De branche heeft zich een stevige en onderscheidende positie in de markt verworven en VACO wil dat met het nieuwe ‘VACO Erkend’ gevelbord uitdragen. Dat gevelbord moet de garantie voor de dienstverlening zijn, zodat consumenten vertrouwen in de deskundigheid van het bandenservicebedrijf hebben.

Alle sectoren één bord

‘VACO Erkend’ betekent dat het desbetreffende VACO-lid werkt volgens de kwaliteitseisen. Die eisen verschillen per sector. VACO heeft negen sectoren: producenten, handel, landbouwbanden, industriebanden, wielen, bandenservice, bandeninzameling, bandenvernieuwing en bandenverwerking. De reglementen en de kwaliteitseisen verschillen per sector en zijn bovendien dynamisch: elke sector kan de kwaliteitseisen verder aanscherpen. Tot nu toe waren er diverse borden in omloop, maar aan het nieuwe bord is de sectorspecialisatie niet meer te zien. Vanaf nu zullen alle VACO-leden herkenbaar zijn aan één identiek en duidelijk gevelbord. VACO verwacht dat het nieuwe bord met ingang van het nieuwe jaar bij alle leden hangt.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel