nieuws

‘Voorlopig geen steun Britse autosector

Ondernemen

‘Voorlopig geen steun Britse autosector

De Britse premier Gordon Brown weigert vooralsnog de Britse auto-industrie financieel te steunen. Volgens Brown ligt de verantwoordelijkheid daarvoor bij de autoproducenten zelf. Dat meldde de Britse krant The Times zaterdag.

Een aantal buitenlandse autofabrikanten waaronder Tata, de Indiase eigenaar van Jaguar Land Rover, heeft de Britse regering al om steun gevraagd. Brown zegt echter niets te weten van een akkoord. “Dit zijn onderwerpen waar we de komende periode over gaan praten, maar er is geen belofte gedaan over welke steun dan ook.”

De Britse auto-industrie heeft zwaar te lijden onder de wereldwijde financiële crisis. In november werden er in Groot-Brittannië 97.600 auto’s geproduceerd. Dat is het laagste aantal sinds 1987.

De noodlijdende Amerikaanse autosector krijgt wel leningen. De Amerikaanse overheid stelde vrijdag in totaal 17,4 miljard dollar (12,8 miljard euro) beschikbaar. De autofabrikanten moeten voor 31 maart 2009 plannen indienen om weer levensvatbaar te worden. Canada trekt 3,3 miljard Amerikaanse dollar (bijna 2,4 miljard euro) uit voor het verstrekken van noodleningen aan de Canadese vestigingen van de Amerikaanse autofabrieken General Motors en Chrysler. Dat heeft de Canadese premier Stephen Harper zaterdag op een personferentie gezegd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel