nieuws

Sarkozy en Merkel laten auto-industrie niet vallen

Ondernemen

Sarkozy en Merkel laten auto-industrie niet vallen

Frankrijk en Duitsland zijn vastbesloten de noodlijdende Europese autoproducenten bij te springen. De Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben dat maandag in Parijs gezegd na een onderhoud over de economische crisis.

“We laten onze auto-industrie niet vallen”, aldus Sarkozy. Hij toonde zich bezorgd dat Europese autofabrikanten in het nadeel komen door de overheidssteun van 25 miljard dollar (20 miljard euro) die de Verenigde Staten willen steken in hun eigen Ford, Chrysler en General Motors.

Hoe Sarkozy en Merkel hun autosector precies te hulp willen komen, is nog niet duidelijk. Vorige week hintte Europees commissaris Günter Verheugen (Industrie) op Europese goedkeuring voor steun aan de bedrijfstak. Maar zijn Nederlandse collega Neelie Kroes (Concurrentie) waarschuwde Duitsland en Frankrijk juist om geen race aan te gaan met de Verenigde Staten bij het subsidiëren van de auto-industrie.

De Europese Commissie komt woensdag met een stimuleringsplan om de economie uit het slop te trekken. Het zou gaan om een pakket van 130 miljard euro.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel