nieuws

Kennisinjectie voor universelen

Ondernemen

Kennisinjectie voor universelen

Het zit er weer op de AutovakRAI. We hebben verlekkerd gekeken naar alle demo’s met de nieuwste werkplaatsapparatuur. Daardoor zouden we haast vergeten dat al dat prachtige gereedschap volstrekt waardeloos is zonder de juiste kennis. Gelukkig vergeet opleider ATG dat niet.

“De auto-importeurs zorgen dat de medewerkers van hun dealers continu worden bijgeschoold. Maar universele garages hebben geen importeur”, zegt Jack den Hollander van opleider ATG. “Daarom zijn er twee nieuwe initiatieven die het de onafhankelijke autobedrijven gemakkelijker maken. ATG is bij beiden betrokken.”

Universiteit voor de universeel

Het eerste is de Automotive Academy van de Sator Holding. De onderdelendistributeurs Van Heck en Havam zijn dochters van die holding. De Automotive Academy zet een compleet programma van cursussen en praktische trainingen in de markt, dat aan de hoogste eisen voldoet.

OOMT-subsidie

Dat programma start op 22 en 23 mei met een training Motormanagement benzine bij ATG in Dordrecht. Daarna volgen trainingen op tal van terreinen op meerdere locaties in Nederland. U vindt ze allemaal terug in de Cursuskalender van de Automotive Academy.

Alle trainingen zijn branche-erkend, zodat de OOMT-subsidieregeling er op van toepassing is.

Technische Helpdesk

Ook Delphi is een partner van de Automotive Academy. Namens de Academy schoolt ATG de gebruikers van de Delphi-diagnose-apparatuur. Bovendien verzorgt ATG de Helpdesk-functie. “En”, verzekert Den Hollander, “dat is een complete technische helpdesk. Gebruikers kunnen er niet alleen terecht met vragen over de apparatuur, maar ook voor technische problemen met klantenauto’s.”

eXponentia

Het tweede initiatief is eXponentia. De onderdelenleveranciers Gates, Monroe, Walker, SKF, Valeo en TRW hebben besloten hun trainingen en technische kennis niet meer ieder apart aan te bieden, maar dat gezamenlijk te doen onder de naam eXponentia. Ook voor eXponentia gaat ATG de trainingsmodules aanbieden.

Weg met de kennisachterstand!

Daarnaast biedt ATG al veel langer training en scholing via diverse grossiers en garageformules. Kortom, al krijgt de vrije garage geen uitnodigingen voor scholing en training van de importeur, er is geen enkele reden om een kennisachterstand op te lopen.

Erwin den Hoed (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel