nieuws

AMT verzorgt gratis trainingen op de AutovakRAI

Ondernemen

AMT verzorgt gratis trainingen op de AutovakRAI

Of u nu autotechnicus of auto-ondernemer bent: de AutovakRAI 2011 is ‘the-place-to-be’. Behalve nieuws speuren en contacten leggen, kunt u ook wijzer worden in Amsterdam RAI. Dagelijks organiseren AMT en de ATC praktische workshops over uiterst actuele onderwerpen voor de werkplaats. Bekijk het programma van het AMT-ATC Technisch Theater!

Tijdens kortdurende, interactieve presentaties verrijken specialisten uw kennis over tal van onderwerpen die de komende tijd het autobedrijf en de werkplaats bezighouden. Onderwerpen waar u weet van moet hebben. Het bijwonen van één of meer presentaties in het Technisch Theater geeft uw beursbezoek extra diepgang en rendement. Dit staat op het programma:

15.00 uur Aircoservice en het nieuwe koudemiddel

Het nieuwe aircokoudemiddel HFO1234yf doet zijn intrede. Welke gevolgen heeft dit voor de aircoservice en de apparatuur die daarvoor nodig is? Innovam legt het u haarfijn uit, zodat u weet wat u te wachten staat. Ook het huidige aircosysteem met R134a krijgt aandacht. De Innovam-trainers Wil Lathouwers en Jan Spierings bespreken actuele storingen uit de aircopraktijk, waar elke werkplaats zijn voordeel mee kan doen.

16.00 uur Elektrisch aangedreven auto in de werkplaats

Er wordt vaart gezet achter de introductie van elektrische auto’s en hybrides. Voor deze nieuwe aandrijftechniek hoeft de werkplaats geen angst te hebben. Wel is kennis van zaken nodig om veilig aan het Hoog Voltage-systeem te werken. Innovam-trainer Gilbert Nouwens trakteert u op een spoedcursus ‘Wegwijs in elektrische aandrijving’. Dan bent u vast voorbereid op de toekomst.

17.00 uur Moderne dieseltechniek en uitlaatgasnabehandeling

Het aandeel dieselauto’s in ons wagenpark is enorm toegenomen. Elke werkplaats moet daarom kennis hebben van moderne dieseltechniek. In een praktische presentatie laat Alfred Woudsma, technisch trainer van Robert Bosch, u kennis maken met de vier generaties common-rail pompen, waaronder de nieuwste CP4-dieselpomp. Ook uitlaatgasnabehandeling komt aan bod, het regenereren van roetfilters, programmeren van injectoren en andere ‘dieselzaken’ waar de werkplaats weet van moet hebben.

19.00 uur Diagnose stellen in de praktijk

Sinds de auto vol zit met complexe elektronica, is het storingzoeken er niet eenvoudiger op geworden. GMTO laat zien hoe u, gewapend met autotechnische kennis, gezond verstand en de juiste meetapparatuur, lastige problemen sneller tot een oplossing brengt. GMTO simuleert in het Technisch Theater diverse storingen in moderne automobielsystemen en behandelt de juiste diagnosemethodiek. Natuurlijk komt ook het gebruik van de labscope aan bod. Minder zoekuren zorgt voor meer tevreden klanten! Uw GMTO-trainers in het Technisch Theater zijn Joan Schilder en John Philips.

20.00 uur RDW informeert de APK-keurmeester

Vanaf 1 april zijn er wijzigingen in de APK-regelgeving. Welke dat zijn, wordt u toegelicht door niemand minder dan APK-specialist Bert Top van de RDW. Hij blikt ook vooruit op de toekomstige APK-ontwikkelingen en modernisering APK 2.0. Voorts vertelt hij hoe de RDW samen met de APK-keurmeesters de ‘kwaliteit van keuren’ verder wil verbeteren. Verder krijgt u uitleg over het nieuwe cusumsysteem en het alcoholslot.

Reserveer snel een gratis zitplaats via www.amt.nl/technischtheater

Auke Cupédo (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel