nieuws

Motorfiets op maat voor kleine mensen

Ondernemen

Motorfiets op maat voor kleine mensen

Leendert en Ria Poortenaar, respectievelijk 1,28 en 1,20 meter lang, ontvangen zaterdag in Assen een unieke motorfiets. Het voertuig is op maat voor hen gemaakt en zo aangepast dat het echtpaar er moeiteloos lange afstanden mee kan rijden.

De projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten in Assen, een organisatie die motorfietsen aanpast voor mensen met een lichamelijke beperking, heeft maandenlang gesleuteld aan de Yamaha XT 660 X voor de Poortenaars. Zij werden terzijde gestaan door een landelijk team van specialisten en sponsors uit het motorvakgebied.

Motorrijden was een jeugddroom van Leendert Poortenaar. Door zijn geringe lengte was dat echter pas in 2001 mogelijk. Eerder had het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de man lessen geweigerd omdat hij niet met zijn voeten bij de grond kwam. Via datzelfde CBR kwam de kleine motorrijder bij Motor Mobiliteit terecht en werd er een lichte motor voor hem en zijn vrouw aangepast. Zaterdag komt de droom van rijden op een speciaal gemaakte zware motorfiets uit.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel