blog

Blog: Keuzes maken

Ondernemen 862

Blog: Keuzes maken

Keuzes maken we iedere dag en de hele dag door. Dat begint zodra de wekker gaat en eindigt pas als je hem weer zet. Kleine keuzes met weinig invloed, maar ook grotere voor de lange termijn. De keuze voor het thema Garageformules voor de vierde editie van AMT Ondernemen maakten we eind 2016. Er gebeurt namelijk veel op dit gebied.

Het aantal formules is groot. De keuze is reuze, zeg maar. Lastig om uit dat enorme aanbod de juiste te kiezen. Welke formule past bij jouw bedrijf? Zie je grote voordelen in samenwerken of wil je vooral je eigen koers varen? Ben je een merkspecialist of focus je vooral op banden? Er is voor elk wat wils. En wat zoek je als ondersteuning? Technische hulp voor de werkplaats of misschien vooral marketingondersteuning? Eén ding is zeker, één overall advies is niet te geven. Leren van elkaar kan wel. Zeker in het thema van de net verschenen AMT Ondernemen.

Leren van twaalf ondernemers

We interviewden twaalf ondernemers van zes verschillende formules. Waarom kozen ze voor deze garageformule en wat brengt het hen? Ook maakten we korte reportages bij verschillende bedrijven. Neem een kijkje in de keuken bij Autobedrijf Jawes in Ede. Dat bedrijf voert drie merken onder één dak. Een daarvan is een garageformule. Weer een heel andere keuze vinden we in Zwijndrecht, bij Autobedrijf Pons. Merkspecialist via Vetos, maar ook aangesloten bij Vakgarage én nog een dealerschap. Wat brengt het ondernemer Jan Willem Pons?

Meer keuzes: Arno Dieker koos er bewust voor om met zijn universele autobedrijf geen in- en verkoop van occasions meer te doen. Wat bevalt hem daar zo aan? Nog een: het aantal hybrides en EVs op de weg neemt toe, en dat proces is niet te stoppen. Daarmee neemt ook het aandeel van dit type auto’s in het werkplaatsaanbod toe. Heb jij al de keuze gemaakt te investeren in de benodigde training en equipment? En is dit eigenlijk wel een keuze?

AMT maakt ook keuzes. 2018 wordt een boeiend jaar met, naast elf AMT-edities ook weer vier keer een AMT Ondernemen. Online gaan we nog meer gas geven om AMT Ondernemen een beter plekje te geven. Daarover meer in de volgende editie. Nu al maken we van deze editie een zogenoemd Online Magazine. Die vind je hier terug: AMT Online Magazine – Garageformules.
Ontvang je de AMT Ondernemen-nieuwsbrief al? Dan valt hij vanzelf in je mailbox.

Tot slot wens ik je namens het hele AMT-team veel wijze keuzes toe in 2018.

Tom Polman, hoofdredacteur AMT

 

Reageer op dit artikel