blog

Blog: Geïnspireerd en weer inspireren

Ondernemen 990

Blog: Geïnspireerd en weer inspireren

Het is eind november en ik trek een korte broek en overhemd met korte mouwen aan. Smeer nog even wat zonnebrand op en pak fotocamera, notitieblok en toegangspasje…

Ik ben al een paar dagen mee op reis met de klanten van Autec-VLT die een F1-reis wonnen. Gisteren zagen we Max Verstappen zijn rondjes maken op het circuit van Abu Dhabi. Een saaie race, dit in tegenstelling tot de reis. Constant in gesprek met medereizigers over hun autobedrijf, ervaringen met equipment, lastige storingen en natuurlijk over de inspirerende omgeving hier in Dubai.

Automatische teststraat

Zes ‘lanes’ met daarin drie stations. Bijna volautomatisch worden hier auto’s gekeurd vanaf het voorjaar. Hoe het werkt? Dat lees je in AMT 1.

Heel mooi, maar toch kijken we allemaal uit naar vandaag. We gaan de bijna voltooide automatische VLT-teststraat bezoeken. Business Development Manager Nedhal Ghareeb leidt ons rond, specialisten van Van Leeuwen Test Systems praten ons bij over de zes ‘lanes’ waar binnenkort auto’s min of meer automatisch gekeurd gaan worden. Tot wel 1.200 per dag op maximale bezetting. Een uitdaging lijkt me.

Naast de keurstraat bouwen ze een wasstraat, poetshal (met marmeren vloer), garage voor onderhoud en een plek waar de eigenaar (of chauffeur) even kan relaxen. Er is nog wel veel werk te verzetten, maar alleen al de visie waar naartoe gewerkt wordt, inspireert velen. Is zo’n testcentrum ook iets voor in Nederland? De meningen verschillen, alle details lees je binnenkort in AMT 1. Eerst ronden we 2017 af, met de onlangs verschenen AMT 12 als slotstuk.

Een jaar vol inspiratie en verbinding

Ook in 2017 verbonden we automotive professionals, de slogan van AMT. Met een jaar van elf edities AMT, vier van AMT Ondernemen, de evenementen Grip op je Autobedrijf, Diagnose Boot Camp, AMT Live én het eerste Instant Magazine.

Tjonge, al met al hebben we met een klein, enthousiast team heel wat werk verzet. En daar gaan we in 2018 mee door. We beginnen eind januari met AMT Live in een nieuw jasje op Auto Prof – AMT Live. Laten we elkaar daar ontmoeten en sparren over onderwerpen waarmee we je in 2018 kunnen informeren en inspireren.

Waar we in 2017 ook al weer allemaal over schreven? Het jaaroverzicht vind je achterin AMT 12 en in het maanddossier als downloadbare PDF.

Ik wens je namens het AMT-team alle goeds voor 2018.

Reageer op dit artikel