blog

Blog: Tijd voor training

Ondernemen 1512

Blog: Tijd voor training
Bijblijven en doorontwikkelen is het devies in de autobranche.

Opleiding en training, iedereen erkent dat het belangrijk is voor je persoonlijke toekomst, en die van het bedrijf waarin je werkzaam bent. Maar komt het er ook van? Maken we er tijd (én geld!) voor vrij? Vaak worden we geleid door de vele dagelijkse werkzaamheden. Wie het goed doet, legt het vast in een opleidingsplan voor iedere medewerker. En voor zichzelf natuurlijk. Want ook de ervaren ondernemer is nooit uitgeleerd.

Begin deze maand was ik op het Deltion College in Zwolle. Daar worden jongeren opgeleid voor tal van vakken, waaronder autotechniek. Ik gaf er een presentatie. Ik wees derde- en vierdejaars leerlingen op het belang van een diploma. En voor diegenen die dachten daarna te kunnen gaan uithijgen, legde ik uit dat daarna doorleren en verder trainen pure noodzaak is. Het houdt namelijk niet op na het behalen van het diploma. De autotechniek staat niet stil, en AMT volgt al ruim 75 jaar nieuwe ontwikkelingen en de veranderende praktijk in het autobedrijf. Bijblijven is het devies.

Overigens hoeft dat helemaal niet vervelend te zijn. Ik heb de aankomend autotechnici van het Deltion een extra voordelig studentenabonnement aangeboden. Een heel aantal ging daar gretig op in. Mooi, niet alleen voor AMT, ook voor de autobranche. Jong, enthousiast talent is zeer welkom en dat stimuleren we graag.

AMT Ondernemen

AMT Ondernemen 1 van 2017, met als thema: Personeel & Opleiding.

AMT Ondernemen

Hoe belangrijk opleiding of training is? Dat belichten we in de eerste AMT Ondernemen van 2017. Van loopbaancoaching door OOMT tot de leergierige Robbert van Ackooij, voorman bij Porsche Centrum Amsterdam. Een droombaan! Doel bereikt dus? Armen over elkaar en genieten? Absoluut niet! Robbert blijft zich ontwikkelen. Hij volgt nu een studie aan de HAN Automotive. Moet de autotechnicus van de toekomst ook naar het hbo? Ook daarover geeft Van Ackooij zijn mening in de eerste editie van AMT Ondernemen van 2017.

Welke opleiding of training moet je nu absoluut gaan doen, wil je over vijf jaar nog mee kunnen in de aftersales van het autovak? Die vraag stelden we aan een reeks van opleiders. Ook dit vind je terug in AMT Ondernemen.

Goed, personeel en opleiding dus als thema voor deze AMT Ondernemen. Laat je inspireren en maak er werk van. Welke opleidingen en trainingen deed ik zelf eigenlijk in de afgelopen jaren? Ook mijn eigen opleidingsplan verdient een boost.

Ontvang je nog geen AMT Ondernemen? Kijk hier voor aantrekkelijke aanbiedingen.

Reageer op dit artikel