blog

Blog: Passie als drijfveer

Ondernemen 1713

Blog: Passie als drijfveer
Het gepassioneerde team van Autobedrijf De Baaij won de afgelopen editie van Autobedrijf van het Jaar 2016 finale.

Spanning, emotie, en passie. Dat kwam allemaal samen tijdens het Bovag Jaarcongres voor onafhankelijke autobedrijven, begin oktober in Bussum. Zeker tijdens de finale van de Autobedrijf van het Jaar-verkiezing. Passie als oorzaak, spanning en emotie als gevolg. Zonder passie voor het vak, zonder passie voor ondernemerschap is er geen spanning en zijn er geen emoties tijdens zo’n finale. Sterker, zonder passie stonden de drie bewuste bedrijven niet in de finale.

Passie is vooruit willen. Maar het is ook luisteren naar je doelgroep en het leuk vinden om die mensen te helpen. En iedereen heeft het in zich. Het zit echt niet alleen in het autobedrijf van het jaar, de winnaar van een olympische medaille of een toptalent in een TV-show. Het zit ook in jou en mij.
Zo ontstond ook deze uitgave. Bij AMT hebben we al ruim 75 jaar passie voor het autobedrijf. En dus praten we steeds opnieuw met auto-ondernemers over wat ze bezighoudt. Ze prijzen ons om de praktische, technische informatie in AMT. Tevreden achteroverleunen dus maar? Echt niet! Er blijft nog wel wat te wensen over. Een autobedrijf runnen vraagt om veel meer dan kennis over gereedschap, autotechniek en diagnose. Veel auto-ondernemers mogen dan autotechnicus zijn, ze zijn toch ook en vooral ondernemer.

Natuurlijk is er in AMT altijd al aandacht voor die kant van het autobedrijf, maar zou het niet goed zijn om dat wat vaker en nog wat diepgaander te belichten? Dus artikelen over strategie, financiën, personeel en klant, maar dan wel met de praktische insteek die zo typerend is voor AMT? Goed idee! Dus de schouders eronder en gaan! De eerste AMT Ondernemen uitgave is het resultaat. Niet eenmalig: vanaf 2017 kun je vier uitgaven van AMT Ondernemen per jaar verwachten.

Tom Polman - hoofdredacteur AMT

Tom Polman – hoofdredacteur AMT

Blijft het daarbij? Absoluut niet. “Tjonge, wat een mooi en leerzaam evenement”, zei een ondernemer tegen me tijdens onze recente netwerkavond. “Dit jaar kom ik weer”. Hij had het natuurlijk over het kennisevenement AMT Live, waar Leren, Beleven en Ontmoeten centraal staan. Volgende week op 15 en 16 november is de vijfde editie. Voor ondernemers is er dan een extra reden om te komen: in de ochtend van de tweede dag organiseren we de eerste Speedsessie Grip op je Autobedrijf. Een mooi vervolg op deze AMT Ondernemen. Zie ik je dan? Leer dan meteen van een winnaar want Thijs de Baaij, ondernemer van het winnende autobedrijf start de training met uit te leggen hoe zijn bedrijf succesvol is.

Reageer op dit artikel