blog

Blog: Ben ik als garagehouder ook een denker?

Ondernemen 2616

Blog: Ben ik als garagehouder ook een denker?
De toekomst tegemoet met vallen en opstaan of slim bezig zijn met de toekomst van jouw bedrijf?

Een garagebedrijf uit de grond stampen en groot maken, dat gaat met vallen en opstaan, heel veel tegen de garagemuren van de werkplaats lopen, eens in de smeerput vallen, en je daar dan moeten laten uittrekken met de motortakel.

Denk je dat nu écht? Tja, vroeger misschien… Probeer dat vallen en je steeds weer recht hijsen te vermijden. Leer van anderen en probeer succesvolle formules van straffe ondernemers te ontrafelen en gewoon te kopiëren met je eigen persoonlijke en authentiek touch. Leer van diegenen die je zijn voorgegaan. Verdiep je in literatuur, volg training en ontmoet daar gelijkgestemden, en doe je mond eens open!

“Hé collega, hoe doe jij dat nu eigenlijk, zo je klant aansturen en constant triggeren om met jou zaken te doen?” “Hallo, fijn je te ontmoeten, op welke klant richt jij je met je garagebedrijf, en hoe pak je dat aan?” Wauw, wat een fantastische gesprekken moeten daar uit volgen?

Dini Broothaerts, eigenaar Sergoyne car-parts

Dini Broothaerts, eigenaar Sergoyne car-parts

Ga op training, schaaf je managementcapaciteiten bij, en wordt een slimme zaakvoerder van een straf garagebedrijf. Slimmer zaken doen met je garagebedrijf, in plaats van harder te gaan werken tot midden in de nacht. Je ben een doener, een durver, for sure, dat zeker! Maar wees zeker ook een denker, en ‘put yourself first’. Denk na over jezelf! Heb ik voldoende kennis in mijn hoofd om de juiste succesvolle richting voor mijn garage te bepalen? Heb ik een stappenplan voor de toekomst, of haalt de toekomst mij al tegen 31 december 2016 in?

Zet je ego opzij (ja ja, je hoort het goed!) en stel jezelf eens kwetsbaar op naar jezelf. Niet panikeren nu, je hoeft je nog niet van je kwetsbaarste kant te gaan tonen naar je klanten, dus blijft maar even gewoon rustig.

Evalueer jezelf

Hoe goed doe je dat eigenlijk, zo je garagebedrijf sturen zodat je kan blijven bestaan in de komende jaren, en je niet voorbij wordt gelopen door straffe collega’s?

Think about it!

Reageer op dit artikel