artikel

Naar school met de Mercedes eVito

Ondernemen 965

Naar school met de Mercedes eVito
Specialist in groepsvervoer, Willemsen-de Koning heeft met ingang van dit schooljaar een vloot van 80 elektrische Mercedes personenbusjes op de weg.

Diesel is uit, elektrisch is in. Aan elektrische personenauto’s zijn we inmiddels wel gewend, Nu verschijnen ook de elektrische busjes in het straatbeeld. Groepsvervoerder Willemsen-de Koning verving 80 dieselbusjes door Mercedes e-Vito Tourers. Die zijn elektrisch, connected en uiteindelijk misschien niet eens duurder…

De Utrechtse specialist in groepsvervoer, Willemsen-de Koning, zet de elektrische personen-Vito’s sinds het begin van het nieuwe schooljaar in voor leerlingenvervoer. “Wij zijn trots hiermee bij te kunnen dragen aan een beter luchtklimaat in onze binnensteden”, zegt operationeel directeur Gerhard Breedveld van Willemsen-de Koning. Mercedes gaat de chauffeurs van de elektrische busjes trainen om er zo efficiënt mogelijk mee te rijden. En dankzij Mercedes Pro Connect hebben de werkplaatsen van dealer Wensink en de vlootmanager van Willemsen-de Koning op ieder moment inzicht in het technische wel en wee van de voertuigen.

80evito039svoorwillemsen

1, 2, 3,… , 79 , 80. Ja, 80 elektrische Vito’s voor personenvervoer.

Wat kost dat?

Directeur Breedveld zegt nog iets interessants: “De inzet van deze voertuigen gaat ons een duidelijk inzicht geven in de totale kosten van zo’n elektrisch voertuig.” Juist, niet alleen de leerlingen, ook de vervoerder leert dankzij de elektrische personen-Vito’s. Want uiteindelijk zouden die totale kosten wel eens kunnen bepalen of en wanneer Willemsen-de Koning de rest van zijn 2000 voertuigen tellende vloot inruilt voor elektrisch.

 

 

Reageer op dit artikel