artikel

De tien beste ondernemersartikelen van 2018

Ondernemen 489

De tien beste ondernemersartikelen van 2018

Het einde van het jaar is in zicht. Tijd voor lijstjes! We hebben je al getrakteerd op het beste van AMT. Nu is het de beurt aan AMT Ondernemen. Alsjeblieft, tien artikelen van 2018 waar autobedrijfondernemers wijzer van worden.

Het geheim van De Dames van Hurkmans

Nederlands meest vrouwvriendelijke garage draait als een tierelier. Elke maand verwelkomen De Dames van Hurkmans zo’n 30 nieuwe werkplaatsklanten. Vrouwen, maar ook steeds meer mannen. “Wij gaan voor de klik, en dan pas het blik. Bij ons hoef je je er niet voor te schamen wanneer je geen bal verstand van techniek hebt.” Het geheim van de smid? Gerichte marketing en bevlogen ondernemerschap.

Pass de omzet maar thru!

Gaan we in de toekomst auto’s alleen nog maar softwarematig repareren? En wanneer is die toekomst? Morgen, of laat het nog even op zich wachten? Dat weten we niet, maar met Pass-thru kan jij je klant nu al diensten op dealerniveau leveren. Met of zonder hulp, als je de weg weet, is Pass-thru makkelijker dan je denkt. Goed voor je klantenbinding én je omzet!

Column Annemiek van de Heg (redacteur AMT): Glimmertjes

Een zondagochtend in Hednesford Hill UK. Ik kijk uit over het oval circuit waar het National Championship van de National Hot Rods van start zal gaan. Sensatie verzekerd, want 35 auto’s op een oval circuit van ongeveer 450 meter betekent deur-aan-deur racen. Wedstrijden hier win je niet op pk’s, maar op details: de juiste afstelling en stuurmanskunsten.

Autoservice Stolk: Specialist in specialismen

Garageformule? Check. Aircoservice, diagnose, uitlijnen? Check. Automaatspoelen, ruitschade en autoverhuur? Check. Ondernemer Emiel Stolk uit Dieverbrug doet zo’n beetje alles wat een autobedrijf kan doen op het gebied van aanvullende producten en diensten. Dat deed hij al toen hij net voor zichzelf begon, vertelt hij vanuit zijn splinternieuwe werkplaats. “Als je alles zelf doet, hoef je nooit klanten weg te sturen.”

Autobedrijf Stepelo werkt 100 % digitaal

Meer duidelijkheid, tijdwinst, rust bij de receptie en ruimtewinst. Drie jaar geleden stapte Autoservice Stepelo over naar een volledig digitale bedrijfsvoering. Eigenaar Frank ten Dam voelt geen enkele behoefte om terug te gaan naar een analoog planbord. Behalve als de stroom een keer uitvalt dan.

Trots op mijn Bedrijf:

Autobedrijf Haarhuis is Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar. “Dat is gelukt dankzij ons team.”

Premio Tilburg klaar voor personeel

Gerard Laurenssen en Ties Weijtmans startten twee jaar geleden met een Premio-vestiging in ­Tilburg. “Met nul euro en heel veel energie.” De zaak draait lekker ze denken aan groeien met personeel. En daar hoort een veilige werkomgeving bij. ­Hoogste tijd voor een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

Waarschuwing: personeelsbeleid waar je blij van word!

Nieuwe medewerkers zijn niet gemakkelijk te vinden, maar er is een manier om mensen geïnteresseerd te krijgen in jouw bedrijf. Dat lukt echter niet met een enkel maatregeltje. “Als personeelsbeleid niet in je DNA zit en je gaat een beetje leuk doen, zal het echt niet werken.”

Column Dini Broothaerts (LKQ): Garageconcept ‘Ik’

Dini’s messcherpe visie op werkplaatsconcepten. “Geen enkele vlag of reclame van een garageconcept kan op tegen de ‘vent in de tent’, of ‘de vrouw in het gebouw’. En dat wordt zo vaak vergeten.”

Met EVC een gouden toekomst verzilveren

Je wil graag APK-keurmeester worden, maar hoewel je al jaren sleutelt als de beste, beschik je niet over de vereiste diploma’s om toegelaten te worden voor die opleiding. En nu, terug naar de schoolbanken? Er is een andere weg… Een ervaringscertificaat kan je toegang tot de volgende stap in je loopbaan geven. Hoe gaat dat in z’n werk?

Wil je nóg meer ondernemersartikelen? Dat kan natuurlijk. Alle online AMT Ondernemen-berichten vind je hier. Je kunt ook de digitale uitgave van AMT Ondernemen lezen. Deze staan hier voor je klaar.

 

Reageer op dit artikel