artikel

Trots op mijn bedrijf: Hans Haarhuis

Ondernemen 1182

“Auto’s zijn mijn hobby en ondernemen is mijn passie” zegt Gerard Haarhuis. Duidelijk hart voor de zaak. We vroegen hem waar hij trots op is, wat hij zou veranderen en wat hij zou doen als hij geen autobedrijf had.

Trots op mijn bedrijf: Hans Haarhuis
Hans en Gerard Haarhuis hebben samen het bedrijf van hun vader voortgezet.

Hans & Gerard Haarhuis

Wie: Hans (l) & Gerard(r) Haarhuis, 49 en 50 jaar
Wat:  Verkoopleider & Eigenaar
Waar: Autobedrijf Haarhuis, Geesteren

1. Wat vind je het leukste aan je werk?

Gerard: Ondernemen is mijn passie, ik word blij van tevreden klanten en medewerkers. Een prettige werksfeer resulteert in kwaliteit en blije klanten.

2. Sinds wanneer bestaat het bedrijf?

Ons bedrijf bestaat inmiddels 60 jaar.

3. Hebben jullie de zaak zelf gestart?

Vader is ermee gestart, helaas overleed hij op 40-jarige leeftijd. Moeder heeft het bedrijf voortgezet, waarvoor we heel veel respect heb- ben. Ik nam het bedrijf op 21-jarige leeftijd over. Later kwam mijn broer Hans erbij.

4. Wat is je specialisatie?

In het begin verkoop en onderhoud van jonge occasions, later ook bedrijfswagens, lease en schadeherstel. Onze specialiteit is totale ontzorging in mobiliteit.

Dankzij de inzet van ons hele team horen we bij één van de drie beste autobedrijven

5. Hoeveel mensen werken hier?

Bij het autobedrijf werken twintig mensen, bij de lease drie en bij het schadebedrijf tien.

6. Waar ben je het meest trots op?

Dat we tot één van de drie finalisten van ‘Bovag Autobedrijf van het Jaar 2018’ zijn verkozen. Dit dankzij de inzet en het enthousiasme van ons gehele team.

7. Waarin zou je willen investeren?

We investeren in elektrificatie van mobiliteit. Ik geloof dat het wagenpark over zal gaan naar elektriciteit die uiteindelijk groen wordt opgewekt. Eerst de stadsauto’s, en op termijn de langeafstandsauto’s. Ons beoogde importschap van e.GO life is daar het bewijs van.

8. Wat zou je willen veranderen in de autobranche?

De branche is divers en veranderlijk, dat inspireert en biedt kansen, en daar wil ik niets aan veranderen.

9. Als ik geen autobedrijf had dan…

Auto’s zijn mijn hobby en ondernemen mijn passie. Je hobby als werk, wat wil een mens nog meer…

Ondernemen kun je leren

Hans Haarhuis is één van de deelnemers van de 6-daagse training ‘Grip op je Autobedrijf’, een initiatief van Automotive Academy en AMT. Een ondernemerstraject dat letterlijk zorgt voor grip op je bedrijf. Praktisch ingericht, waarbij onderwerpen als klantbeleving, personeel, social media, marketing en omzet uitgebreid aan bod komen.
‘Grippers’ leren van trainers en de coach, maar ook van elkaar. Een belangrijk aspect van ‘Grip op je Autobedrijf’ is met vakgenoten kennis en informatie delen. Herkenning in de uitdagingen en ervaringen die collega-ondernemers dagelijks meemaken.De vaste groep deelnemers vormt een waardevol netwerk, met als gemeenschappelijk doel: het autobedrijf naar een hoger niveau tillen.Via AMT en www.AMT.nl lees en zie je alles over de  de training en de deelnemers.

 

Reageer op dit artikel