artikel

Trots op mijn bedrijf: Daniël Maar

Ondernemen 969

“Werk aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf”, zegt Daniël Maar, eigenaar van Cortenraad Auto’s in Margraten. Maar er is meer wat hem drijft. Waarin zou hij willen investeren? Hoe ziet zijn bedrijf er over vijf jaar uit? Lees zijn antwoorden in deze Trots op mijn bedrijf.

Trots op mijn bedrijf: Daniël Maar
Onze oprechte excuses aan ondernemer Daniël Maar. We gaan het zeker goed maken. De reportage kan je online, met de juiste foto's, lezen. Een ondernemer waar je van kan leren!

Daniël Maar

Wie: Daniël Maar, 34 jaar
Wat: Eigenaar
Waar: Cortenraad Auto’s, Margraten

1. Wat vind je het leukst aan je werk?

Business bouwen, oftewel iedere dag samen met mijn mensen werken aan het bedrijf, samen doelen behalen en nieuwe opportunities bedenken en uitwerken.

2. Hoe ben je in de zaak terechtgekomen?

Ik heb het bedrijf in 2011 overgenomen van mijn toenmalige werkgever.

3. Wat is je specialisatie?

Klantbeleving en klantgerichtheid.

4. Hoeveel mensen werken hier?

Momenteel twaalf, maar we hebben sollicitatiegesprekken lopen en na de zomer groeien we door naar zestien of zeventien mensen.

werk aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.

5. Waar ben je het meest trots op?

We zijn in 2011 gestart met drie man en hebben een mooie groei mogen meemaken. Daar ben ik het meest trots op.

6.  Waarin zou je willen investeren?

In mijn mensen. Daar zit het kapitaal. Zonder goede mensen, of de juiste kennis bij mijn mensen, kan ik geen goed bedrijf bouwen.

7. Wat zou je willen veranderen in de branche?

De rommel die sommige ondernemers ervan maken. Er zijn er die stunten met de prijs van reparaties en occasions en vervolgens slecht werk of geen eerlijk product leveren. Dit verziekt de markt, beschadigt het consumentenvertrouwen en dat schaadt ons allen.

8. Hoe ziet je zaak er over vijf jaar uit?

Een bedrijf dat een duidelijke positie heeft in de markt en voorop loopt met innovatieve producten en diensten.

9. Als ik geen autobedrijf had dan…

Zou ik er één beginnen.

10. Tip aan andere ondernemers?

Stap uit het proces en werk aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.

Ondernemen kun je leren

Daniel Maar is één van de deelnemers van de 6-daagse training ‘Grip op je Autobedrijf’, een initiatief van Automotive Academy en AMT. Een ondernemerstraject dat letterlijk zorgt voor grip op je bedrijf. Praktisch ingericht, waarbij onderwerpen als klantbeleving, personeel, social media, marketing en omzet uitgebreid aan bod komen.
‘Grippers’ leren van trainers en de coach, maar ook van elkaar. Een belangrijk aspect van ‘Grip op je Autobedrijf’ is met vakgenoten kennis en informatie delen. Herkenning in de uitdagingen en ervaringen die collega-ondernemers dagelijks meemaken.De vaste groep deelnemers vormt een waardevol netwerk, met als gemeenschappelijk doel: het autobedrijf naar een hoger niveau tillen.Via AMT en www.AMT.nl lees en zie je alles over de  de training en de deelnemers.
Reageer op dit artikel