artikel

ViaBOVAG: nieuwe digitale occasion showroom

Ondernemen 1378

ViaBOVAG: nieuwe digitale occasion showroom
ViaBOVAG moet een simpele no-nonsense site zijn, waar het draait om auto’s verkopen en niet om maximaal clicks te verzamelen of overal reclame omheen te plakken.

Bovag lanceert een eigen occasionportaal: viaBOVAG.nl. Het grootste project sinds de oprichting van Bovemij. Samen hebben Bovag en Bovemij een apart bedrijf opgericht voor ViaBOVAG. Wat is de meerwaarde van deze site voor jouw BOVAG bedrijf?

Kort samengevat merkte de Bovag een jaar geleden dat steeds meer leden klaagden over de bestaande occasionsites. Stijgende tarieven bij de leidende sites, en voor het autobedrijf steeds minder controle hoe ze op die sites in beeld komen.

Een serieus probleem, omdat occasionhandel zonder online adverteren geen serieuze optie meer is. Vandaar de gedachte of de Bovag dan niet zelf iets kon bouwen. Na een inventarisatie onder de leden en onder consumenten, wat ze zouden willen van een occasionsite.

Bovag staat voor eerlijk en betrouwbaar

Naar de top-drie

Het was wel duidelijk dat het opzetten van een occasionportaal een bloedserieuze aanpak vereist. Het is geen dienst, maar een bedrijf op zich. Vandaar dat verzekeraar Bovemij erbij werd gehaald, zelf een commercieel bedrijf dat vijftig jaar geleden uit de Bovag voortkwam.

Zo ontstond een aparte bv, om de site viaBOVAG.nl te gaan exploiteren. Met een businessplan, natuurlijk. Nu net is de nieuwe site gepresenteerd aan de duizend grootste Bovag leden, alle andere leden worden hierna benaderd. Over twee maanden moet er een gevulde site zijn die voor het publiek wordt opengesteld.

Vervolgens zal Bovag drie jaar lang de site blijven promoten, en in die tijd ook met grote regelmaat updaten en uitbreiden. De bedoeling is vooral dat autobedrijven en consumenten er tevreden mee zullen zijn. “Het is geen doel op zich, maar we zouden over drie jaar tot de top-drie van occasionsites kunnen behoren”, durft Paul de Waal vooruit te kijken.

Eerlijk duurt het langst

Voor het moment zijn er drie hoofdpunten en drie opties voortgekomen uit de wensen van autobedrijven en autokopers. Aansluitend bij zekerheid en transparantie, waar Bovag ook bij het publiek voor staat.

Natuurlijk is de site ‘mobile-first’ gebouwd, zodat hij goed uitkomt op een klein beeldscherm. Bij auto-advertenties ook een bedrijfsreview, overgenomen van Google.

Natuurlijk is de site ‘mobile-first’ gebouwd, zodat hij goed uitkomt op een klein beeldscherm. Bij auto-advertenties ook een bedrijfsreview, overgenomen van Google.

Regelrecht win-win voorbeeld, publiek en autobedrijven krijgen een betrouwbare occasionsite, en Bovag manifesteert zich weer duidelijk en bijdetijds bij het publiek. “Het ligt voor de hand dat we ook voor andere Bovag branches sites kunnen bouwen als dit goed gaat. Motorfietsen, rijscholen, caravans, noem maar op.”

Wat zijn dan de zekerheden bij viaBOVAG? Alle occasions met garantie, altijd veertien dagen omruilgarantie, altijd all-in prijzen. Als extra’s kan de klant een afleverbeurt kiezen, een 40-punten check, en het label 100% Onderhouden.

Goede occasions bij alle autobedrijven

Dat laatste wil Bovag met name promoten, het verzamelen en bijhouden van de onderhoudshistorie. Echt populair is het 100 % Onderhouden label nog niet, maar het blijkt wel dat de klant daar geld voor over heeft. “Dit wordt een exclusief Bovag-label, misschien gaan we het zelfs ooit verplicht stellen.”

ViaBOVAG is bedoeld voor zowel merkgebonden als onafhankelijke bedrijven. Het draait om de betrouwbaarheid waar Bovag bij het publiek voor staat. Daarom is garantie bieden verplicht, onafhankelijk van de autoprijs, en ook op grijs-kenteken auto’s.

Info-site is al open

“Het zal geen prijskopers site zijn, maar een site voor de betere occasion.” Voordeel voor het autobedrijf: direct als de klant een interessante auto vindt wordt hij doorgestuurd naar de site van de aanbieder. En er zal geen reclame tussen de op viaBOVAG aangeboden auto’s staan zonder toestemming van het adverterend autobedrijf.

“Het ligt voor de hand dat we moeten beginnen met sterk concurrerende tarieven”, is verder de boodschap. Bovag bedrijven dwingen om exclusief de nieuwe site te gebruiken, of bepaalde occasions daarop te zetten is niet aan de orde. Op eigen verdienste moet de site concurreren.

Van 9 april is de ViaBOVAG.nl live te verwachten.

Informatie is nu al beschikbaar op https://www.bovag.nl/viabovag

Reageer op dit artikel