artikel

Duurzaam autobedrijf? Deel je ervaring en scoor gereedschap

Ondernemen

Duurzaam autobedrijf? Deel je ervaring en scoor gereedschap

Verschillende autobedrijven dragen hun steentje bij aan een beter milieu met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak of ledverlichting in de werkplaats. En wie dat slim doet, verdient er ook nog aan. Hoe draag jij bij aan een beter milieu? En wat levert het op? Beantwoord de vragen en je ontvangt een olieplugdopschroevendraaier van Serenco.

Het milieu staat hoog op de politieke agenda. Schone auto’s krijgen belastingvoordeel, windmolens worden gesubsidieerd en 100 watt gloeilampen zijn al een paar jaar verboden. Over hoe schadelijk CO2 daadwerkelijk is, zijn de meningen verdeeld. En bij het subsidiëren van (op papier) schone auto’s kun je vraagtekens plaatsen. Maar zonne-energie, aardwarmte of regenwater gebruiken kan geen kwaad, toch?

Zonnepanelen, ledverlichting en aardwarmte

Autofabrikanten produceren duurzaam. De BMW i3-fabriek in Leipzig krijgt zijn stroom van vier windturbines. In Nederland zijn verschillende auto- en truckbedrijven die met bijvoorbeeld zonnepanelen of mos-sedum op het dak hun steentje bijdragen aan een schoner milieu. Andere opties zijn het gebruik van aardwarmte en ledverlichting. Bedrijven zijn daar trots op en laten zich certificeren.

Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam is een MVO-programma voor de mobilteitsbranche. Inmiddels zijn meer dan 1000 bedrijven Erkend Duurzaam-gecertificeerd. Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook goed zijn voor de portemonnee. Denk daarbij aan kostenbesparingen op bijvoorbeeld energieverbruik en afval.

Scoor gereedschap

Het thema in AMT 2 staat in het teken van duurzaamheid. Daarvoor hebben we jouw input nodig. Stuur je antwoord op onderstaande vragen naar amt@reedbusiness.nl. Alle inzenders ontvangen een magnetische olieplugdopschroevendraaier van Serenco. Vermeld dus je adres in de e-mail.

1: Hoe duurzaam is je autobedrijf (of het bedrijf waarvoor je werkt)? Waaruit blijkt dat?

2: Wat zien klanten van die duurzaamheid? Vinden zij dat belangrijk?

3: Wat levert die duurzaamheid het bedrijf op? In milieuwinst, in goodwill en in geld? Voldoet dat aan de verwachtingen?

4: Hoe zou het bedrijf nog duurzamer kunnen worden? Welke stappen staan er gepland voor de toekomst?

5: Heb je foto’s beschikbaar? Mail die in hoge resolutie naar amt@reedbusiness.nl

Bekijk de magnetische olieplugdopschroevendraaier in actie:

Reageer op dit artikel