artikel

Werkplaatsformules: Powerhand–inspectielamp voor je mening!

Ondernemen

Werkplaatsformules: Powerhand–inspectielamp voor je mening!

Het aantal autobedrijven aangesloten bij een werkplaatsformule is naar recordhoogte gestegen, stelde onderzoeksbureau Aumacon vast. Dat roept vragen op: Kan een autobedrijf nog wel zonder formule? AMT zoekt jouw antwoorden op deze en andere vragen over werkplaatsformules. Geef ze, en we sturen jou een superslimme Powerhand led-inspectielamp van Serenco.

Eerst wat Aumacon-cijfers. De grootste (franchise-)formule van Nederland is Bosch Car Service met 377 vestigingen. Daarna volgen Vakgarage (226), Profile Tyrecenter (186), Kwik-Fit (180) en AutoCrew (139). Steeds meer autobedrijven sluiten zich bij een formule aan. In 2011 waren dat er 1.660, maar dit jaar zijn dat er al 2.301. Het is een nieuw record, terwijl de deelformules voor onderdelen (zoals Hella Service Partners en Premium Monroe safety expert), schade (Care) en banden (EuroTyre, Point S) nog niet eens zijn meegeteld.

Dan de vragen

Dit willen we graag van je weten:

  1. Is straks iedereen bij een garage-, franchise-, inkoop-, onderdelen- of ketenformule aangesloten?
  2. Elke winkelstraat heeft al dezelfde Action, Blokker, Zeeman, Hema en Kruidvat. Krijgt de autobranche ook overal dezelfde formules? En is dat erg?
  3. Waar kies jij voor? Ben jij de ‘vent in de tent’ en vaar jij zonder marketingpoespas een eigen koers? Of kun je alleen overleven met een bord aan de gevel om zodoende te profiteren van de ketenvoordelen?
  4. Is een formule niet gewoon een dealerschap voor universele bedrijven? Wat mis je in formules en wat stel je op prijs?

Pak zo’n lamp!

Stuur jouw ervaringen, oplossingen, opmerkingen of visie met zoveel mogelijk bijpassende foto’s naar amt@reedbusiness.nl (vergeet je adres, je telefoonnummer en de naam van je bedrijf niet) en wij belonen elke gemotiveerde reactie met zo’n slimme Powerhand 7+1 led inspectielamp van Serenco.

Reageer op dit artikel