artikel

USN-Centuri verkoopt geen ‘nee’ in Assen

Ondernemen

USN-Centuri verkoopt geen ‘nee’ in Assen

De mannen in Assen hebben er weken hard voor moeten werken, maar het resultaat mag er zijn. In Assen ging op vrijdag 26 september de vlag uit ter ere van de feestelijke opening van het nieuwe USN-Centuri filiaal.

De verbouwing, de inrichting en het opzetten van de stellingen mag dan een hele klus zijn geweest, toch zal zelden zo’n korte verhuisafstand tussen twee panden zijn overbrugd. Een groot deel van de voorraad verhuisde zelfs binnendoor. Het oude filiaal was gevestigd achter Euromaster, het nieuwe filiaal zit ernaast. Kleine afstand, groot verschil. Industrieweg 17 is een zichtlocatie, zodat ook de Assenaren die USN-Centuri nog niet zo goed kennen het filiaal makkelijk zullen vinden.
Wim Bentum en Mike Pothof (respectievelijk manager en assistent-manager) gaan de kar trekken. Ze hebben assistentie van zes collega’s (inclusief oproepkrachten), die het filiaal zes dagen per week openhouden en met twee vaste auto’s hun routes rijden.

Bijna dertig productgroepen

De 250 vierkante meter, die het filiaal in Assen is gegroeid, hebben Bentum en Pothof gebruikt om de voorraad te vergroten. Maar er is USN-Centuri veel aan gelegen om de ruimte ook te gebruiken voor verbreding van het assortiment. Zo is dit jaar een aanbod thermostaten van Gates opgenomen (marktdekking 90%), maar ook het huismerk Coldax levert steeds meer productgroepen.
Zo rond deze tijd zou USN-Centuri het 12,5 jarig bestaan van Coldax kunnen vieren. Coldax begon bescheiden met accu’s, maar het succes overrompelde iedereen (de miljoenste Coldax-accu werd vorig jaar verkocht) en zorgde al snel voor Coldax-veren, -ruitenwisserbladen, -verlichtingsartikelen, -motorolie, -waterpompen, -startmotoren & dynamo’s. We zagen in Assen ook al Coldax-poetspapier en -werkplaatsrollen.

Geen nee-verkopen

Door begin dit jaar een samenwerking te tekenen met Kühne Havam beschikt USN-Centuri over nog meer productgroepen, zoals homokineten, aandrijfassen en radiatoren. Feitelijk kan USN-Centuri het hele assortiment van Kühne Havam leveren en is Kühne Havam een soort backorderleverancier op importeursniveau. ‘Virtual warehousing’ heet dat, want USN-Centuri beschikt via Kühne Havam nu over producten die het zelf niet heeft of die in backorder staan. Kühne Havam levert de producten alleen aan de USN-Centuri filialen en hanteert twee uitgangspunten: eerst wordt de eigen USN-voorraad aangesproken en nee-verkopen is uit den boze.

Klein paleisje

Assen is één van de 31 USN-Centuri filialen in Nederland (en zeven in België). Het filiaal in Drenthe was aan vernieuwing toe. Het heeft nu een mooi kantoor met dito kantine, nette vloerbedekking en nieuwe tafels en stoelen. “Een klein paleisje”, zegt salesmanager Richard van Schie.
De dichtst bij Assen gevestigde filialen zijn die in Groningen, Heerenveen en Zwolle. Deze filialen hebben de grootste rayons van Nederland. Vanuit ‘filiaal 132’ (zoals Assen intern heet) worden ook Emmen, Hoogeveen en alles wat er tussen ligt verzorgd. Van Schie: “De meeste klanten komen uit Assen, maar de meeste concurrenten ook. Brezan zit aan de overkant van de straat, Delftechniek iets verderop en alle grossiers zitten hier in de buurt. Dat maakt het moeilijk om ons te onderscheiden, maar we prijzen ons gelukkig met de grote voorraden. De kans dat wij het wél hebben is net even wat groter dan bij onze concullega’s.”

Reageer op dit artikel