artikel

Skills-wedstrijden voor autotechnici in opleiding

Ondernemen

Skills-wedstrijden voor autotechnici in opleiding

Beroepenwedstrijden missen hun uitwerking niet: leerlingen doen extra ervaring op, leren van experts, krijgen meer zelfvertrouwen en hebben een grotere kans op een goede baan. Wordt jouw leerling autotechnicus Nederlands Kampioen? Meld hem of haar dan nu aan voor de Skills Heroes!

Stichting Skills Netherlands organiseert grote beroepenwedstrijden ter promotie van het beroepsonderwijs, waaronder autotechniek. Begin oktober waren de Europese kampioenschappen in Lille (Frankrijk), volgend jaar vinden de wereldkampioenschappen plaats in Brazilië. Skills organiseert twee aparte beroepenwedstrijden: ‘Heroes’ (voor mbo’ers) en ‘Talents’ (voor vmbo’ers).

Skills Heroes

Voor mbo’ers is er Skills Heroes met wedstrijden binnen 24 vakgebieden, waaronder die van autotechnicus. Tijdens de wedstrijd dienen de autotechnici in opleiding kennis te hebben van elektrische systemen, rem‑ en stabiliteitscontrolesystemen, ophanging en besturingssystemen, motormanagement, diagnose, handmatige en automatische transmissies en dieselsystemen. Alleen leraren kunnen leerlingen aanmelden. Dat kan tot 1 november 2014 op www.skillsheroes.nl. De finale is op 11 december 2014.

Skills Talents

Iets meer tijd hebben de docenten om hun leerlingen in te schrijven voor de Skills Talents. Dat kan tot 1 december 2014.  De Skills Talents-wedstrijd staat open voor laatstejaars vmbo’ers met wedstrijden in tien vakrichtingen, waaronder Mobiliteit & Voertuigen. Tijdens de Talents-opdrachten gaan de leerlingen aan de slag met diverse basisvaardigheden in de voertuigentechniek. Ze kunnen reparaties en onderhoud verrichten aan de wielophanging, stuurinrichting, remmen, het verlichtings‑, signalerings‑ en veiligheidssysteem, het laad‑ en startsysteem en het koel‑ en smeersysteem. Ze werken niet alleen aan auto’s, maar mogelijk ook aan andere voertuigen. Herkennen van mankementen, onderhoud en reparaties aan diverse onderdelen komen terug in de opdrachten. Aanmelden op www.skillstalents.nl.

Reageer op dit artikel