artikel

Samenwerking AD Benelux en Carat

Ondernemen

Samenwerking AD Benelux en Carat

AD Benelux en het Duitse grossiersnetwerk Carat gaan intensief samenwerken op het gebied van inkoop en logistiek. AD Benelux en Carat verwachten op korte termijn een groter inkoopvolume en een lagere overhead te realiseren.

Carat is een Duits grossiersnetwerk met 630 vestigingen, AD Benelux (ADB) heeft in Nederland en België een netwerk van 150 grossiersvestigingen. Beide partijen gaan intensief samenwerken en dat is relatief makkelijk, omdat beide bedrijven lid zijn van AD International (ADI) en ook aandeelhouders van ADI zijn. ADI (2.600 grossiers) zorgt voor raamcontracten met fabrikanten en leveranciers.

Voordeel: meer referenties

Binnen die raamcontracten voeren onder andere ADB en Carat vervolgonderhandelingen uit. Door nu samen op te treden naar fabrikanten, verwachten ADB en Carat op korte termijn een groter inkoopvolume en een lagere overhead te realiseren. Resultaat: betere condities voor de aangesloten grossiers, zodat die marktconform kunnen blijven presteren.

Zo is de samenwerking voor AD Benelux een effectieve manier om de concurrentiepositie te verbeteren; garagehouders zullen profiteren van een bredere beschikbaarheid van onderdelen (meer referenties).

Reageer op dit artikel