artikel

AMT-ATC Technisch Theater op Autoprof Hardenberg

Ondernemen

AMT-ATC Technisch Theater op Autoprof Hardenberg

Op dinsdag 14 oktober opent de Auto Professioneel & Schadeherstel Vakbeurs zijn deuren. Drie dagen lang ben je welkom in Hardenberg om contacten te leggen, de nieuwste werkplaatsequipment, gereedschappen, producten en diensten te bekijken én het AMT-ATC Technisch Theater te bezoeken!

Wie vroeger de AutovakRAI heeft bezocht kent het recept. AMT organiseerde tijdens verschillende edities van deze beurs samen met ATC het AMT-ATC Technisch Theater. In dit theater vonden interessante kennissessies plaats waar je werd bijgepraat over uiteenlopende onderwerpen. Van APK tot hybridetechniek. En dat was een succes, want het theater zat altijd vol.

Meer kennis op AMT Live

Kennissessies? Dat is toch iets van AMT Live? Dat klopt. De derde editie van ons eigen live kennisevenement AMT Live organiseren we op 18 en 19 november op het Autotron van Rosmalen. Elke dag staan er meer dan twintig kennissessies op het programma. Vooruitlopend daarop organiseren we samen met ATC op de AutoProf drie kennissessies, verzorgd door Focwa, Ganzeboom en ACtronics. Het programma van het AMT-ATC Technisch Theater is elke dag hetzelfde zodat het niet uitmaakt op welke dag je de Autoprof bezoekt. Hieronder vind je het programma.

18.00 u: Kwaliteit autoschadeherstel v.s. kwaliteit verbindingen

Schadeherstel mag niet ten koste gaan van de veiligheid van een auto. Het toepassen van de voorgeschreven verbindingstechniek is dan ook een voorwaarde. Naast de ‘conventionele’ verbindingstechnieken zoals schroeven, MIG/MAG- en weerstandslassen wordt het lijmen steeds meer toegepast in een combinatie met andere verbindingstechnieken. Bijvoorbeeld de hybrideverbindingstechnieken: lijm/weerstandlas, lijm/ponsnagel of lijm/blindklinknagel.
Willy Sprockel, adviseur Techniek en Opleiding, Vereniging FOCWA Schadeherstel, praat je in deze kennissessie bij over de nieuwste verbindingstechnieken.

19.00 u: Moderne transmissies in de praktijk

De automatische transmissie wordt steeds meer gemeengoed. En dan niet alleen de ‘ouderwetse’ automaat, nee de razendsnel schakelende versnellingsbak met dubbele koppeling is aan een opmars bezig. De specialisten bij Ganzeboom weten als geen ander wat veel voorkomende problemen zijn én hoe je die herkent en oplost. Natuurlijk verwaarloost Ganzenboom ook de andere types automaten niet: Welke schades komen voor aan de koppelomvormer? Is zo’n schade oorzaak of gevolg? En: Hoe repareer je deze schade op een correcte wijze? En nog een actuele vraag: Het spoelen van een automatische transmissie, is dat nuttig?

20.00 u Is revisie beter dan nieuw?

Kostenbesparing is aan de orde van de dag. Steeds meer garagehouders zoeken naar goedkopere onderdelen zonder op de kwaliteit in te boeten. Een revisieonderdeel is dan vaak een goed alternatief voor een nieuw of gebruikt onderdeel. Waarom eigenlijk? Sander Speek van ACtronics vertelt je alles over het reviseren van elektronische autocomponenten. Wat zijn de meest voorkomende defecten? Waarom is een gereviseerd onderdeel een betrouwbaar alternatief? En, hoe gaat de revisie in zijn werk? Tot slot geeft Sander tips & tricks om vooraf de juiste diagnose te stellen.

Gratis naar AMT Live

Tijdens de verschillende kennissessies in het Technisch Theater leer je niet alleen meer over de laatste technieken, je gaat ook naar huis met een speciale AMT Live-tankpas. Deze geeft je na registratie op www.amtlive.nl gratis toegang tot AMT Live waar je nóg meer kennis op kunt doen. Natuurlijk ligt ook de laatste AMT voor je klaar en krijg je bij de stand van ATC alle informatie over de Vereniging van automobiel technici.

Meer weten

Op de informatieborden in de beurshallen zie je hoe laat welke kennissessie van start gaat. Uiteraard kun je dat ook bij de stand van ATC, tegenover het theater, navragen. Of je print dit bericht. Tot volgende week!

Reageer op dit artikel