artikel

AMT Live: Wat leer je van Forté, Gates, SKF en Tenneco?

Ondernemen

AMT Live: Wat leer je van Forté, Gates, SKF en Tenneco?

AMT Live komt eraan! Op 18 en 19 november organiseert AMT de derde editie van AMT Live, hét live kennisevenement waarin leren, beleven en ontmoeten centraal staat. Het programma begint vorm te krijgen en wekelijks maken we meer bekend. Vandaag deel twee over de al aangesloten partners.

Om de partners van AMT Live al wat beter te leren kennen stelden we ze enkele vragen. Niet alleen wie ze zijn en wat ze leveren. Het zijn namelijk veelal zeer bekende bedrijven. We vroegen vooral wat je bij hen kan leren en beleven op AMT Live. Dinsdag maakte je kennis met ACtronics, BDC Premium, Car-Systems en Dometic. Vandaag is het de beurt aan de volgende vier.

Forté

Interne motorvervuiling is een veelvoorkomende oorzaak van storingen. Hoe pak je dit aan? De specialisten van Forté weten er wel raad mee. Het assortiment telt 24 producten voor reiniging en onderhoud met betrekking tot allerlei vervuilingsproblematieken. Naast deze producten levert Forté ook service en ondersteuning. 33 adviseurs voorzien ruim 4.500 klanten van technische documentatie en ondersteuning. Tot endoscopisch onderzoek aan toe.
Op AMT Live word je door Forté bijgepraat over de meest recente vervuilingsproblematieken. Onderwerpen zijn onder meer ‘start-stopsysteem vs vervuiling’, ‘het roetfilter’ en ‘de voordelen van preventief onderhoud’. Ook kun je zelf een kijkje in de motor nemen om het verschil voor en na reiniging met eigen ogen te zien.

Gates

Gates is een internationale speler op het gebied van aandrijf-, koel- en brandstofsystemen. Zo levert Gates onder meer distributiekits, waterpompkits, Micro-V-kits, vrijlooppoelies, trillingsdempers en nog veel meer. Op AMT Live is het technische team van Gates aanwezig om uitleg te geven over het monteren van riemen op kritische motoren. Daarnaast komen belangrijke aandachtspunten als riemspanning, motorspecifiek gereedschap en technische handleidingen aan bod. Je gaat ook zelf aan de slag met een riemvervanging. Hoe goed en snel kun jij de distributieriem vervangen?

SKF

Als OEM-leverancier aan autofabrikanten is SKF Vehicle Service Aftermarket wereldwijd actief in de vervangingsmarkt voor auto’s en commerciële voertuigen. SKF richt zich op systemen die slijtage ondervinden. Denk hierbij aan wiellagers, distributiesets, aandrijfassets, wieldraagarmen en allerlei handige gereedschappen en smeermiddelen die van toepassing zijn bij vervanging van slijtagedelen.
Op AMT Live vind je bij SKF informatie voor een juiste reparatie van het distributiesysteem en de toepassing van specifieke montagegereedschappen. Ook verzorgt SKF een kennissessie en kun je op de stand een distributieriem met bijbehorend specifiek montagegereedschap live testen. Die laatste is een primeur in het gamma van SKF. Je maakt op de stand ook kans op het winnen van specifiek montagegereedschap.

Tenneco

Hoewel Tenneco de overkoepelende organisatie is, is men beter bekend onder de merknamen Monroe en Walker. Als het om onderstelproducten gaat levert Tenneco schokdempers, veren, stuurdelen en gasveren onder het label Monroe. Wat betreft uitlaatsystemen brengt Tenneco diverse producten wereldwijd op de markt onder de merknaam Walker. Het assortiment bestaat uit uitlaten, katalysatoren en Dieselpartikelfilters (DPF’s).
Op de stand van Tenneco draait alles om kennis. Tenneco: “Tijdens AMT Live trachten we de professional duidelijk te maken dat kennis de belangrijkste sleutel is naar succes.” Tenneco doet dat met Tadis. Een technisch platform dat bol staat van diagnose-, reparatie en productinformatie. Van video’s tot technische bulletins.

Meer informatie

De komende weken maken we meer partners bekend via AMT.nl, de AMT-nieuwsbrief, Facebook en AMT Garageforum. Ook het inhoudelijke programma maken we steeds verder bekend want AMT Live staat bol van de interactie dit jaar in het Autotron te Rosmalen. Inschrijven voor AMT Live kan vanaf 1 september. Ben je AMT-abonnee? Dan is toegang tot AMT Live gratis. Kijk voor de laatste actuele informatie op www.amtlive.nl.

 

Nog niet bekend met AMT Live? Bekijk hieronder de impressie van vorig jaar.

Reageer op dit artikel