artikel

AMT Live: Wat leer je van ACtronics, BDC Premium, Car-Systems en Dometic?

Ondernemen

AMT Live: Wat leer je van ACtronics, BDC Premium, Car-Systems en Dometic?

Op 18 en 19 november organiseert AMT de derde editie van AMT Live. Alweer een automotive-beurs? Nee, zeker niet. AMT Live is een kennisevenement waarin interactie centraal staat. Ook dit jaar staat leren, beleven en ontmoeten weer in het middelpunt en het programma begint vorm te krijgen. We trappen alvast af met de eerste partners van AMT Live 2014.

Om de eerste partners van AMT Live al wat beter te leren kennen stelden we ze enkele vragen. Niet alleen wie ze zijn en wat ze leveren. Het zijn namelijk veelal zeer bekende bedrijven. We vroegen vooral wat je bij hen kan leren en beleven op AMT Live. Vandaag laten we de eerste vier aan het woord. Donderdag volgt deel twee.

ACtronics

In 2004 is ACtronics opgestart in Almelo en sindsdien kregen al vele ECU’s, instrumentenpanelen en gasklephuizen een tweede leven door middel van professionele revisie tegen een betaalbare prijs. ACtronics reviseert niet alleen, maar verbetert ook waar mogelijk de elektronische verbindingen.
Op AMT Live geeft ACtronics twee keer per dag een kennissessie. Hier leer je hoe de revisie tot stand komt. 30% van de binnengekomen onderdelen blijkt niet defect en gaat retour. Hoe voorkom je het stellen van de verkeerde diagnose? Ook is er genoeg te beleven bij ACtronics. Kijk live mee hoe een onderdeel wordt gereviseerd en in sommige gevallen schakelen ze live over naar de vestiging in Almelo. Op de stand zijn verder de nieuwe producten zichtbaar waar een revisieproces voor is ontwikkeld. Tot slot deelt ACtronics paarse goodiebags uit met daarin veel tips & tricks.

BDC Premium

Diesel Büchli en Terlouw Diesel Center slaan voor deelname aan AMT Live de handen ineen. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. Niets voor niets zijn zowel Diesel Büchli als Terlouw Diesel Center onlangs benoemd tot Bosch PDC Premiumpartner. Beide bedrijven leveren ruildelen in de vorm van dieselbrandstofpompen en verstuivers van alle merken. Ook voor een roetfilterreiniging of vervanging kun je bij ze terecht. Interessant is ook het ‘vangnet’ voor het garagebedrijf in geval van complexe storingen. De specialisten van Terlouw en Büchli richten zich op de dieperliggende oorzaak en nemen deze weg zodat de klacht blijvend verholpen is.
Op AMT Live wordt gedemonstreerd hoe BDC Premium ruilproducten worden geproduceerd. Kan een ruilproduct zich meten met nieuw? Ontdek het op AMT Live.

Car-Systems

Car-Systems heeft al ruim 30 jaar ervaring met de automatisering van het garagebedrijf. Het bedrijf is ontstaan in het garagebedrijf van de eigenaren, dus letterlijk op de werkvloer. Car-Systems levert uitstekende automatiseringsoplossingen voor de dagelijkse processen in het autobedrijf. Een bewijs daarvoor is misschien wel dat de afgelopen vier jaar alle ‘Autobedrijf van het jaar’-winnaars het automatiseringspakket van Car-Systems gebruiken.
Op AMT Live ontdek je wat de software van Car-Systems voor jouw bedrijf kan betekenen en wat deze al betekend heeft voor andere autobedrijven. Daarnaast kun je ook zelf de mogelijkheden van de software beleven op de stand van Car-Systems.

Dometic

De Dometic Group houdt zich voor het grootste deel bezig met koeling. Stationaire koeling in onder andere hotels of ziekenhuizen, maar ook produceert de Dometic Group voor een lange rij auto- en truckmerken koelkasten en koelboxen. Daarnaast levert de Dometic Group de benodigde werkplaatsapparatuur om onderhoud en reparaties uit te kunnen voeren aan auto-aircosystemen. Veelal bekend onder de naam Waeco.
Op de stand van Dometic leer je op correcte wijze om gaan met aircoservice. Daarnaast neemt Dometic zijn volledige scala aan aircoserviceapparaten volgens OEM-normen mee. Deze voldoen uiteraard voor zowel R134a als het ‘nieuwe’ koudemiddel R1234yf. Een primeur is er ook. Dometic stelt zijn nieuwste aanwinst, de ASC-5000, live voor aan de bezoekers met een interessante aanbieding van € 3.825,-.

Meer informatie

De komende weken maken we meer partners bekend via AMT.nl, de nieuwsbrief, Facebook en AMT Garageforum. Ook het inhoudelijke programma maken we steeds verder bekend want AMT Live staat bol van de interactie dit jaar in het Autotron te Rosmalen. Inschrijven voor AMT Live kan vanaf 1 september. Ben je AMT-abonnee? Dan is toegang tot AMT Live gratis. Kijk voor de laatste actuele informatie op www.amtlive.nl.

 

Nog niet bekend met AMT Live? Bekijk hieronder de impressie van vorig jaar.

Reageer op dit artikel