artikel

Opnieuw overname door Sator-LKQ

Ondernemen

Opnieuw overname door Sator-LKQ

Onderdelenleverancier Sator-LKQ, moedermaatschappij van Van Heck, Havam, Kühne en Harrems, nam in april vijf grote grossiersorganisaties over. Adriaan Roggeveen, CEO van Sator gaf toen aan dat we nog mee overnames konden verwachten. Dat blijkt zo vernemen we vandaag. Grossiers Van Mill, Tielman, IRA, Westerhof en Eddy Vos worden overgenomen van Imbema Groep.

Sator Holding b.v. heeft overeenstemming bereikt met Imbema Holland b.v. over de overname van deze automotive groothandelsbedrijven. Samen beschikken deze vijf bedrijven over een netwerk van elf vestigingen in Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Breukelen, Weesp, Breda, Gorinchem, Barneveld, Ede, Veenendaal en Wageningen waarin totaal 100 medewerkers werkzaam zijn.

Grotere dekking

De overname kwam tot stand na een dialoog tussen Sator en Imbema waarbij duidelijk werd dat deze vorm van “voorwaartse integratie” voor de hand liggend was voor zowel Sator als de betrokken bedrijven. “De overname van de tot Imbema Groep behorende grossiersbedrijven past binnen de plannen die wij op 11 april van dit jaar bekend maakten. We streven nog steeds naar een landelijk dekkend netwerk van 75 vestigingen” aldus Adriaan Roggeveen, CEO van Sator.

Vertrouwde namen blijven

De betrokken bedrijven zullen grotendeels onder hun eigen naam zelfstandig blijven opereren. De vijf Imbema bedrijven zullen uiteraard wel gezamenlijk binnen de groep zoeken naar synergie en hun “best practices” delen.

Verder groeien

Met de vijf overgenomen bedrijven telt het Sator-netwerk nu 63 vestigingen verspreid over Nederland. Sator streeft ernaar het netwerk op korte termijn uit te breiden tot 75 vestigingen van voldoende schaalgrootte, om daarmee een volledige geografische dekking in Nederland te realiseren.

 

Lees hier meer over de eerdere overname in april en het interview met Adriaan Roggeveen.

Reageer op dit artikel