nieuws

Auto Prof – AMT Live 2019: Meer dan 10.000 bezoekers

Home 1790

10.329 om precies te zijn en daar zijn we blij mee! De evenementenhal in Gorinchem was afgelopen week het domein van de automotive professional. Drie dagen gevuld met kennissessies over techniek en ondernemen, nieuwe producten, diensten en demo’s op de beursvloer voor de vakman en -vrouw. Met als resultaat enthousiaste reacties van bezoekers én standhouders. Die positieve energie nemen we mee naar Auto Prof – AMT Live ’20!

Auto Prof – AMT Live 2019: Meer dan 10.000 bezoekers
De binnenplaats van het AMT-paradijs. In deze deze vier kennisdomes kon je kennis komen slurpen.

“We hadden dit jaar wat minder exposanten, maar hierdoor is het aantal bezoekers per exposant wel gestegen met 21 procent. Onze exposanten hebben naar eigen zeggen dan ook een erg goede beurs gedraaid. Ook wij zijn tevreden met het beursverloop en richten nu alle pijlen op 2020 waarbij we Auto Prof – AMT Live als één nationale jaarlijkse vakbeurs positioneren”, zegt Floris Valk, Head of Events Automotive bij beursorganisator Easyfairs.

Kijken doe je met…? Je handen natuurlijk! Wie raadt alle onderdelen? De winnaar is inmiddels bekend. Lees hier wie de Playstation 4 mag ontvangen.

 De 2019-editie van Auto Prof – AMT Live trok op dinsdag en (vooral) woensdag meer bezoekers dan vorig jaar. “De romantische autoprofessional liet het op Valentijnsdag, de derde beursdag,afweten”, legt Valk uit met een knipoog. “De derde beursdag was rustiger dan vorig jaar. Voor 2020 valt de beursplanning beter uit met 11, 12 en 13 februari als beursdagen.”

Overvolle kennisdomes

Het dak ging er af! De kennissessies waren populair. Er is behoefte aan kennis. Sommige domes puilden uit. Bij de kennissessie van Forté waren alle ‘hoeken’ van de dome gevuld.

Ook Esther Scholten, Uitgever AMT blikt positief terug. “Overvolle kennisdomes op ons AMT-plein. Ik ben er trots op dat sessies uitpuilden met honderden techneuten en ondernemers die kennis kwamen tanken.

We merken dat kennisoverdracht steeds belangrijker wordt tijdens vakbeurzen. Ons doel is de automotive professional echt verder te helpen om beter te worden in zijn vak, de inhoud van de kennissessies dragen daar aan bij.”

Jaarlijkse nationale vakbeurs

Tijdens Auto Prof – AMT Live maakte beursorganisator Easyfairs de toekomstplannen bekend. Meer dan honderd belangstellenden (exposanten en potentiele exposanten) waren hierbij aanwezig. Floris Valk kondigde de nieuwe koers van Auto Prof – AMT Live aan, namelijk één nationale jaarlijkse vakbeurs in Gorinchem.

Daarnaast introduceert Easyfairs in 2020 twee nieuwe thema’s op Auto Prof – AMT Live: elektrische auto’s en 3D-geprinte auto-onderdelen. De regionale editie in Hardenberg komt per direct te vervallen.

Leren, beleven, ontmoeten houdt de beursvloer levendig. Niet alleen kijken, maar vooral aankomen en uitproberen!

Valk: “Zowel exposanten als bezoekers zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van dit vernieuwde beursconcept. Toch blijft het altijd spannend hoe zo’n nieuw concept landt bij het grote publiek.

Maar die spanning was achteraf onnodig, want we hebben vrijwel uitsluitend positieve reacties gehad op de gepresenteerde plannen. Daar zijn we ontzettend blij mee en zien we ook als een bevestiging dat we écht iets gaan neerzetten met elkaar en voor elkaar.”

Lange dagen, zere voeten en blaren op de tong van het kletsen met auto professionals, maar wat krijg je er een energie van. Het AMT-team verheugt zich nu al op editie 2020!

Auto Prof – AMT Live 2020

Vanaf nu is Auto Prof – AMT Live een nationale vakbeurs die één keer per jaar plaatsvindt op een vaste locatie: Evenementenhal Gorinchem. De drukbezochte kennissessies in de sfeervolle kennisdome’s blijven uiteraard deel uit maken van het concept.

De eerste editie van Auto Prof – AMT Live als nationale vakbeurs is op 11, 12 en 13 februari 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.autoprof-amtlive.nl.

Nog even nagenieten en terugblikken op Auto Prof-AMT Live ’19? Dat kan, klik hier voor het uitgebreide fotoverslag!

Reageer op dit artikel