nieuws

AMT Blackbox: Voelen, weten en winnen!

Home 1896

“Iets van een turbo?” Hmm… warm, maar niet goed. “Een ruitenwissermotor”. Oei, heet! Wie wist alle onderdelen blind te raden en neemt de PlayStation 4 met Formule 1-game naar huis?

AMT Blackbox: Voelen, weten en winnen!
Opnieuw erg populair, de AMT Blackbox-actie. Maar welke vijf onderdelen zaten er nou in? En, wie wint de Playstation 4?

Auto Prof – AMT Live Gorinchem 2019 zit erop. In de vijf zwarte dozen op de AMT-stand lagen vijf verschillende auto-onderdelen. Aan de deelnemers de taak om te voelen welke. Da’s een beetje onwennig. Want hoe vaak mag je nou niet alleen met je oogjes kijken en niet met je handjes? Nu was het andersom. Geen wonder dat liefst 491 bezoekers in de vijf gleuven grabbelden. En eerlijk is eerlijk dat leverde enkele heel creatieve antwoorden op.

Wat zat er nou in?

491 inzendingen doornemen op alle vijf antwoorden goed. De jury aan het werk.

Heel goed, maar daar scoor je geen Playstation mee. Al met al bleken 111 van de 491 deelnemers alle vijf onderdelen goed omschreven te hebben. Tijd voor de antwoorden én de winnaar.

Vak 1: (wiel)remcilinder

Geen lastige want 90% van de deelnemers had dit goed. Een wielremcilinder heb je tenslotte zo nu en dan nog wel eens in de hand. Vol goede moed naar nummer 2 dus.

Vak 2: Oliepomp

Onverwacht wisten velen dit onderdeel te raden. Anderen hielden het op ‘object’ of ‘draagarm’. Bijzonder, maar gelukkig ook veel goed geraden.

Vak 3: VGT-verstelling

Een lastige, want dit onderdeel heb je in de praktijk niet vaak in de hand. Veel antwoorden kwamen in de buurt, maar had je variabel turbo vanen / schoepen opgeschreven dan rekenden we dat goed. Een tandring voor de versnellingsbak? Nee, helaas.

Vak 4: Remblok

Het remblokje was een makkie voor nagenoeg iedereen. Op één viltje lazen we: “Remblokje met een veertje”. Mooi omschreven!

Vak 5: Raammotor / raamhefmotor

Dit was een struikelblok. Ja, een ruitenwissermotor voelt wellicht ongeveer net zo aan, maar dit is er toch geen. Alles wat te maken heeft met ruitmotor / ruithefmotor, raammotor of iets dergelijks rekenden we goed.

En de winnaar is…

Tja, 111 bierviltjes met allemaal de goede antwoorden. Hoe kiezen we daar nou de winnaar van de Playstation 4 uit? Dat doen we niet zelf, dat doet het lot. Hoe? Kijk maar mee:

En de winnaar is…

…Antoon van der Burgt! Hij is docent op het Koning Willem 1-College. Hij had zijn hele klas EBAT-ters meegenomen naar Auto Prof-AMT-live. Natuurlijk zochten we vanmorgen al even contact met hem: “Wow, dat is mooi! Altijd leuk zo’n wedstrijd. Ik was 15 jaar monteur bij Scania. Daar deed ik mee aan de Scania Topteam-wedstrijden. Daar zijn we vier keer doorgedrongen tot de finale. Ons beste resultaat? Tweede van de wereld!”

Spelend leren

Ook in zijn huidige werk heeft Van den Burgt daar nog profijt van:  “Ik heb geleerd dat wedstrijden heel erg stimuleren om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik ook de Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst volop onder de aandacht gebracht binnen onze school.” Met resultaat want het KWI College won er de beide Scholenprijzen.” Antoon is een echte docent: “Ik ben gewoon heel nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren en dat probeer ik op mijn leerlingen over te brengen. Daarom waren we ook op Auto Prof – AMT Live. Ook de Playstation 4 gaat hij inzetten voor ‘spelend leren’, maar niet op school: “Ik heb twee kinderen van 7 en 9 jaar, dus die komt thuis goed van pas.”

Niet gewonnen?

Uit alle goede inzenders loten we volgende week nog een troostprijswinnaar, daar nemen we persoonlijk contact mee op.
Heel Auto Prof – AMT Live gemist? Bekijk hier onze Liveblog terug én, zet 11, 12 en 13 februari 2020 in je agenda, want dan vindt Auto Prof – AMT Live weer in Gorinchem plaats en natuurlijk houden we dan ook weer de AMT Blackbox-actie!

En heb je de fototerugblik al bekeken, of de mooie vlog van Eline de Vries, bekend van #Itsmydrive? Dat is zeker  de moeite waard?

Tot volgend jaar op Auto Prof – AMT Live 2020!

 

Reageer op dit artikel