nieuws

Liveblog Auto Prof – AMT Live Hardenberg

Home 1945

Weten wat er te beleven is op Auto Prof – AMT Live? Volg de kennissessies, presentaties en primeurs. Lees hier de laatste nieuwtjes, updates en heetste roddels vanaf de beursvloer en mis niets.

18 oktober – 21.55 uur

Nog 5 minuten… Het was een drukke, volle en bijzondere Auto Prof – AMT Live. We hebben kennissessies over 16 verschillende thema’s gevolgd, waarvan 3 op Facebook live uitgezonden. We hebben geracete, primeurs bekeken en demonstraties gevolgd. Partners en bedrijven gesproken en wij bruisen van de energie. Hoe vond jij deze editie? Wat ging er goed? Wat kan er de volgende keer beter? Laat het ons weten.

18 oktober – 20.20 uur

Wat korte sfeerbeelden:

18 oktober – 20.00 uur

Terwijl de ene kennissessie nog bezig is, denken wij al na over de volgende. Fuel trims! Marco van Wijk gaat erover vertellen. Wat geven ze aan? Hoe helpen ze bij diagnose stellen? Wij zijn er bij en jij hopelijk ook. Hier kan je hem straks online meekijken én vragen stellen aan specialist Marco.

18 oktober – 19.50 uur

“Inbound marketing is indruk maken met content. De tijd van vertellen dat je de goedkoopste bent is voorbij. Dat kunnen we allemaal. Je passie is belangrijk. Wie ben jij? Dat is wat telt.” zegt Autosociaal in hun kennissessie over marketing voor het autobedrijf.

18 oktober – 18.55 uur

As we speak is John Philips van GMTO aan het vertellen over diagnose stellen aan complexe datasystemen, zoals CAN-bus, aan de hand van een storing in een Volvo V70. De klacht, de oorzaak én de oplossing? Dat lees je in AMT11.

Daarnaast is Annelies Passchier bezig met ondernemers uitleggen wat ze kunnen leren uit de topsport. Vallen en opstaan (letterlijk én figuurlijk) horen erbij, maar hoe ga je daarmee om? En hoe maak je er kansen van?

 

18 oktober – 18.30 uur

Je hoort het vaak: “Hé autobedrijf, alles gaat veranderen! Elektrisch, autonoom, connected… Kom in actie!” Tuurlijk, heel goed, maar wat moet je dan doen?! Dat hoor je meestal niet. Meestal. Als Sergoyne over de toekomst van de autobranche praat hoor je het wel. Mis het niet, vanavond Kennistheater 2, 20.30 uur.

18 oktober – 17.20 uur

Er is weer genoeg te zien en te beleven vandaag op Auto Prof – AMT Live Hardenberg. Bij Snap-on ontdek je bijvoorbeeld de laatste tools. Van diagnose-apparatuur tot pneumatische wiellagertrekkers.

18 oktober – 16.15

Over 15 minuten is het weer zover. Dan begint de eerste ronde kennissessies. Vandaag is de laatste kans om er bij te zijn. Welke ga jij volgen?

Welke kennis kom jij tanken? Je kunt kiezen uit zestien Kennissessies. Op alle drie de dagen is het programma gelijk.

18 oktober – 16.10

Kunnen we nog iets nieuws vertellen? Vast wel. Maar we zijn nog meer benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze met ons via Facebook, reageer hieronder óf mail naar amt@vakmedianet.nl

18 oktober – 15.30

Ben jij er zo bij? Over een uur gaan we live met de kennissessie van ZF. Je kunt hem hier bekijken

De eerste zaal is gevuld. Drukke boel bij ZF. Daar gaan ze alles vertellen over de do’s & don’ts van oliewissel aan automatische transmissies.

18 oktober – 15.10

We zijn er weer! En natuurlijk super benieuwd wat jij vandaag komt leren en beleven en wie jij gaat ontmoeten. Kom je gedag tegens ons zeggen op het AMT Kennis plein?

18 oktober – 11.15 uur

Voor  we aan de laatste dag Auto Prof – AMT live beginnen, blikken we terug op de afgelopen dagen:

 

18 oktober – 10.25 uur

In de evenementenhal is het nog donker, maar in Doetinchem zijn we druk bezig met het afronden van AMT 10. Daar staat ook het fotoverslag van Auto Prof – AMT Live in. Hier vast een sneak peek van welke foto’s je kunt verwachten:

In de APK gaslekkage (LPG-CNG-LNG) meten met de viergastester? Het mag en het kan. Maar het duurt wel lang. JNT demonstreert een razendsnelle oplossing: De BSI-gaslektester.

De grote stand van PSA trekt de aandacht voor hun garageconcept Eurorepar Car Service en onderdelendistributeur Distrigo. PSA zet flink in op groei in Nederland.

Naast aandacht voor werkplaatsinrichting en -equipment is er ook volop aandacht voor handgereedschappen. SPtools toont hun laatste series accugereedschap.

17 oktober – 22.05 uur

Tijd voor een borrel! De muziek staat aan, de hapjes en drankjes worden rondgebracht en de partners zijn aanwezig. We vieren 2 geslaagde én nog 1 toekomstige dag Auto Prof – AMT Live. Jullie zien we morgen weer.

17 oktober – 21.50 uur

Wie heb jij vandaag ontmoet? En wat heb je gezien? Heb je iets gekocht? Of wellicht een leerzaam gesprek gehad? Laat het ons weten! Reageer hieronder of mail naar amt@vakmedianet.nl met jouw verhaal (het liefst met foto’s) en win een AMT-verrassingspakket.

Er is genoeg ruimte om in gesprek te gaan met specialisten. Rustyco gaat in gesprek over roest verwijderen… Hoe versnel je dat proces?

17 oktober – 21.10 uur

Net live meegekeken naar de kennissessie van RDW en AMT? Nee? Gelukkig kun je hem hier alsnog terugkijken. Morgen om 16.30 gaan we live met de kennissessie van ZF.

17 oktober – 20.15 uur

Inhouden, geen vermogen, onderstaande foutcodes? Een turboactuator is een gevoelig ding. Het armpje staat één graden fout, en het turbotoerental wijkt al 10.000 tpm af. Dit leerden we in de kennissessie van ACtronics over diagnosestellen aan turboactuatoren. Natuurlijk reviseert ACtronics deze actuatoren, maar let op. Het kan ook de turbo zijn…

 

 

17 oktober – 20.00 uur

Wow! alweer volle bak bij de kennissessies. Van ‘APK nu en in de toekomst’ door RDW en ‘Tips en tricks A/C-compressor vervangen’ door Denso.

17 oktober – 18.15

Al lekker gegeten? De foodcourt heeft broodjes, hapjes, burgers én overheerlijke wafels. Nu met de volle maag weer de beursvloer op? Of kom je liever leren tijdens het uitbuiken bij een van de kennissessies? Je kunt kiezen uit: Ondernemen is topsport (KT1), Is 3D-scannen en printen de toekomst (KT2), Diagnose aan complexe datasystemen (KT3) en Oorzaken van falende distributiekettingen (KT4).

17 oktober – 17.45

In de APK gaslekkage (LPG-CNG-LNG) meten met de viergastester? Het mag en het kan. Maar het duurt wel lang. JNT demonstreert een razendsnelle oplossing: De BSI-gaslektester. Weten hoe het werkt? De demo kun je vandaag én morgen nog zien op AutoProf-AMT Live.

17 oktober – 17.05

Alles al gezien en wil je nu écht de diepte in? Of ben je nog bezig met uitvogelen wie waar staat of aan het oriënteren? Loop dan mee in de kennistour. We verzamelen om 17.25 op het AMT kennisplein. Onder andere te zien op de beursvloer:

17 oktober – 16.50

“De twee basisregels uit twee uur Febi distributieketting training op Auto Prof – AMT Live: 1. Waar moet je op letten? Tijdig olie vervangen met de juiste specs. 2. En als het dan toch misgaat: vervang niet alleen de ketting, vervang de volledige kettingset!”, legt Erwin ons uit als hij terugkomt van de Febi-training.

17 oktober – 16.35

Stilte voor de storm.. althans. Voor de primeurs. De eerste kennissessies zijn begonnen en terwijl er geleerd wordt over A/C-compressoren, oliewissels en laadpalen als omzetvergroters, duiken wij de beursvloer op. Hebben jullie vragen voor (een van de) standhouders? Reageer hieronder en we gaan het voor jou vragen.

17 oktober – 15.55

Over 35 minuten start de eerste ronde kennissessies… en we hebben slecht nieuws: Wegens omstandigheden kan de kennissessie van de RAI Vereniging over het nut en de gevolgen van de WLTP niet doorgaan. Gelukkig heb je wél keuze uit drie andere interessante kennissessies. Ga jij leren over de fijne kneepjes van een A/C-compressor vervangen (Denso, kennistheater 3), de do’s and don’ts van oliewissel aan automatische transmissies (ZF kennistheater 4) of wil jij weten of het tijd is voor een laadpaal (Moobi, kennistheater 2). Om 16.30 gaan ze van start.

17 oktober – 15.00

Terwijl de eerste bezoekers binnen druppelen… Een kleine terugblik op wat er gisteren gebeurde op Auto Prof – AMT Live.

 

17 oktober – 14.50

De deuren zijn bijna geopend en iedereen staat klaar voor een geweldige dag hier op Auto Prof – AMT Live. Ondertussen vinden wij op Instagram deze post van GMTO over hun kennissessie. Gisteren gemist? Vandaag om 18.30 kan je er bij zijn!

17 oktober – 14.45 uur

Over een kwartiertje gaan de deuren weer open van Evenementenhal Hardenberg voor weer een dag Leren, Beleven en Ontmoeten. Volg deze liveblog en we houden je op de hoogte van de kennissessies, demonstraties en al het andere nieuws.

Dit zijn de kennissessies. Weet jij al welke je gaat volgen?

16 oktober – 22.08 uur

16 oktober – 21.50 uur

Langzaam lopen de zalen leeg en gaan de bezoekers weer naar huis. Dit was Auto Prof – AMT Live voor vandaag. Overvolle kennissessies, primeurs en belangrijke demonstraties. Zien we je morgen (weer)?

16 oktober – 21.30 uur

Erwin den Hoed geeft met RDW een kennissessie over de APK-regels in de praktijk. Hij zegt: “Bijna alle nieuwe ideeën kent de RDW wel en zitten niet in de APK vanwege een reden… op één na. Die kende de RDW nog niet. Zou de vergrendeling van de voorstoelen bij driedeurs auto’s niet gecontroleerd moeten worden bij de APK? Het antwoord van de RDW? Goed idee!” Heb jij ideeën of aanmerking voor de APK? Of ook een vraag aan de RDW? Morgen om 20.30 een nieuwe kans.

16 oktober – 21.10 uur

“Een negatieve fuel trim; het te rijke mengsel wordt armer gemaakt. Dat kan op verschillende problemen duiden. Een brandstofinjector kan lekken, er kan een blokkade in het inlaattraject of een te kleine klepspeling”, wordt er in de kennissessie over Diagnose door fuel trims gezegd. Deze kennissessie gemist? Gelukkig kan je deze alsnog bijwonen.

16 oktober – 20.35 uur

Er is genoeg te zien hier…

16 oktober 20.15

De laatste ronde kennissessies voor vandaag staat op het punt om te beginnen. Over 15 minuten kun je nog één keer luisteren naar de interessante onderwerpen.

Kennistheater 1 – Roel Keunen vertelt over de toekomst van de autobranche.

Kennistheater 2- AMT collega Erwin gaat in gesprek met het RDW over de APK-regelgeving

Kennistheater 3- Marco van Wijk over hoe fueltrims kunnen helpen bij diagnose

Kennistheater 4- Apollo Vredestein: “Banden klachten de baas!”

Waar zien we jou zodadelijk?

16 oktober – 20.00 uur

In hal 2 zijn er verschillende prijzen te winnen. Zo kun je bij ons mee doen aan de blackbox actie en racen bij ACtronics.

16 oktober – 19.20 uur

Over tien minuten gaat de derde ronde van de kennissessies van start. Mis het niet, hieronder de sessies waar je uit kan kiezen. Welke kennis kom jij tanken?

Kennistheater 1 – Autosociaal – Inbound Marketing, trek nieuwe klanten met content

Kennistheater 2- RDW – APK nu en in de toekomst

Kennistheater 3-  Denso – Tips en tricks A/C compressor vervangen

Kennistheater 4- ACtronics – Diagnosestellen aan turboactuatoren

16 oktober – 19.00 uur

De vier kennissessies zijn alweer even onderweg, en wat is het goed om te zien dat er veel animo is voor het tanken van nieuwe kennis. Vooral de kennissessie van Febi – ‘Oorzaken van falende distributieketting’ en die van GMTO – ‘Diagnose aan complexe datasystemen’ zijn zo populair dat er ook van buiten de ‘kennisdome’ wordt meegekeken.

Vergeet ook niet de AMT-stand te bezoeken. Doe mee aan de AMT Black Box-actie en maak kans op een Playstation 4. Ook hangt hier een AMT goodiebag voor je klaar.

 

16 oktober – 18.30 uur

Terwijl er wordt verteld over topsport, diagnosestellen en de toekomst van de werkplaats, nemen wij een kijkje bij wat er tot nu toe gebeurd is in Hardenberg. Demonstraties, kennissessies en tours door de hallen. Voor ieder wat wils.

16 oktober – 18.20 uur

De kennistours komen weer terug op het kennisplein, de magen worden gevuld en wij maken ons klaar voor de tweede ronde kennissessies.

Kennistheater 1 – Annelies Passchier vertelt over de overeenkomsten van ondernemen en topsport

Kennistheater 2- Is 3D-scannen en printen de toekomst binnen de automotive? Second2New geeft er antwoord op.

Kennistheater 3-  GMTO neemt je mee in de wereld van diagnose aan complexe datasystemen.

Kennistheater 4- Febi vertelt over de oorzaken van een falende distributieketting

16 oktober – 17.15 uur

De eerste kennissessies zijn afgelopen, maar het kennis tanken nog lang niet op zijn eind. Doe mee met een van onze kennistours. Daarin nemen we je mee langs stands met elk een uniek verhaal. We verzamelen op het AMT kennisplein. Maak daar je keuze welke tour jij wilt volgen. Tot zo!

16 oktober – 16.30 uur

De eerste zaal is gevuld. Drukke boel bij ZF. Daar gaan ze alles vertellen over de do’s & don’ts van oliewissel aan automatische transmissies.

16 oktober – 16.20 uur

Over 10 minuten gaat de eerste ronde kennissessies van start. Welke ga jij bezoeken?

Theater 1: Rai Vereniging – Het nut en de gevolgen van de WLTP

Theater 2: Moobi – Snel laden of snelladen, tijd voor een laadpaal?

Theater 3: Denso – Tips & tricks A/C compressor vervangen

Theater 4: ZF – Do’s & don’ts van oliewissel aan automatische transmissies

16 oktober – 15.40 uur

16 oktober – 15.00 uur

Het is officieel begonnen. De deuren zijn geopend en de bezoekers druppelen binnen. Wat komen zij leren, beleven en wie gaan zij ontmoeten?

16 oktober – 14.15 uur

Over 45 minuten openen de deuren en begint Auto Prof – AMT Live. Achter de schermen worden de laatste puntjes op de i gezet om jouw alle kennis, primeurs en informatie te geven die je verwacht bij hét automotive vak- en kennisevenement

16 oktober – 13.45 uur

15 oktober – 11.45 uur

Vol gas op de opbouw van Auto Prof – AMT Live in de Evenementenhal in Hardenberg. Welke kennis kom jij morgen tanken?

15 oktober – 9.30 uur

Het is bijna zover. Morgen openen de deuren tot Auto Prof – AMT Live in Hardenberg. Kom gratis als gast van AMT. De beste specialisten staan klaar om jou te voorzien van de meest actuele praktische informatie en nieuwste primeurs. Weet jij al welke kennissessies jij gaat volgen?

Welke kennis kom jij tanken? Je kunt kiezen uit zestien Kennissessies. Op alle drie de dagen is het programma gelijk.

 

Reageer op dit artikel