nieuws

Fototerugblik: Auto Prof – AMT Live Hardenberg 2018

Home 1167

Van 16 tot en met 18 oktober vond de eerste editie van Auto Prof – AMT Live Hardenberg plaats. De dagen stonden in het teken van vele kennissessies, demonstraties en leerzame gesprekken. Kijk met ons mee terug op dit geslaagde evenement. Heb je het gemist? Op 12, 13 en 14 februari 2019 kun je opnieuw Leren, Beleven en Ontmoeten tijdens Auto Prof – AMT Live Gorinchem.

Fototerugblik: Auto Prof – AMT Live Hardenberg 2018
Volle theaters tot héle volle theaters. Hardenberg kon wennen aan het tanken van kennis tijdens Auto Prof - AMT Live 2018.

Het was even wennen voor de bezoeker van Auto Prof – AMT Live Hardenberg. Kennistheaters? Kennissessies? Maar je kon er echt niet omheen, centraal in Hal 2 stonden vier ‘domes’ welke fungeerden als Kennistheater. En daarin viel heel veel te leren. En mooi om te zien, die behoefte was er ook zeker want bij vele kennissessies waren alle stoelen gevuld, of stonden bezoekers rijendik mee te kijken.

Welke kennis heb jij getankt?

Voor ondernemers was er veel te leren. Van de ontwikkelingen op het gebied van de APK door de RDW, als ook ‘De toekomst van de autobranche‘. En ook de WLTP, wel of geen laadpaal en ‘Ondernemen is Topsport’ kwamen aan bod. Duidelijk werd ook dat de technische kennissessies nog populairder waren. Rijendik stonden bezoekers voor de kennissessies van GMTO (Diagnose aan complexe datasystemen), Febi (Oorzaken van falende distributieketting) en ZF (Do’s en don’ts van oliewissel aan automatische versnellingsbak). Eigenlijk kon elke kennissessie zo rekenen op veel publiek.

Een leerpunt voor onszelf? De kennistheaters moeten een slag groter voor de aankomende editie in Gorinchem (12, 13 en 14 februari).

Nagenieten met foto en video

Wie Hardenberg ver weg vond of geen tijd kon vrij maken, via onze Liveblog hebben we je op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes op alle drie de dagen. Die lees je hier terug.
Natuurlijk hebben we ook veel foto’s gemaakt. Een deel vind je hieronder terug. Ook zonden we drie van de kennissessies live uit op Facebook.
Wat hebben we geleerd? “Inbound marketing is indruk maken met content. De tijd van vertellen dat je de goedkoopste bent is voorbij. Dat kunnen we allemaal. Je passie is belangrijk. Wie ben jij? Dat is wat telt.” zei Autosociaal in hun kennissessie over marketing voor het autobedrijf.

En dat roepen wij ook al jaren. Vertel en laat zien welke kennis je in huis hebt, dat is nóg effectiever dan uitleggen wat je levert. Tot ziens in Gorinchem en geniet hieronder nog even met ons na:

 

Auto Prof – AMT Live draait om leren, beleven én ontmoeten. Dus kennis tanken in de theaters en ontmoetingen met experts op de stands. Op de stand van ACtronics werden veel gesprekken gevoerd als vervolg op hun kennissessie over elektronische turboactuatoren.

“Een negatieve fuel trim; het te rijke mengsel wordt armer gemaakt. Dat kan op verschillende problemen duiden. Een brandstofinjector kan lekken, er kan een blokkade in het inlaattraject of een te kleine klepspeling”, wordt er in de kennissessie ‘Fuel trims helpen bij diagnose‘ uitgelegd door Marco van Wijk.
John Philips van GMTO legt het diagnose stellen aan complexe datasystemen, zoals CAN-bus, uit aan de hand van een storing in een Volvo V70. De klacht, de oorzaak én de oplossing? Dat lees je in AMT 11.

Hoe stel je diagnose aan complexe datasystemen? Specialist John Philips van GMTO gaat de diepte in tijdens zijn kennissessie.

 

Dupag richt zich op het reinigen van interne motorvervuiling. Bezoekers kunnen middels een endoscope zelf de verschillen zien.

 

Wat vond Dupag van Auto Prof – AMT Live?

Anton Diender: “Wij kijken terug op een voor Dupag/Mécatech geslaagde Autoprof/AMT-live. We hebben alle drie dagen veel bezoekers op onze stand mogen ontvangen. Daar zaten klanten, maar ook veel prospecten bij. Als oplossing voor vervuilingsproblematiek kreeg onze in april van dit jaar geïntroduceerde ‘Inlet Valve Solution’ veel aandacht. En bijna 150 personen deden mee aan de beurs prijsvraag door met een videoscope de juiste diagnose te stellen. Hiermee dingen zij mee naar drie hoofdprijzen. De uitslag van de beursprijsvraag wordt woensdag 31 oktober bekend gemaakt op www.dupag.nl
We hebben verschillende complimenten gekregen dat het er op onze stand energiek aan toeging. Hoewel natuurlijk moeilijk meetbaar, denken wij dat de goede zichtbaarheid op Auto Prof – AMT Live een goede bijdrage heeft geleverd aan de naamsbekendheid van Dupag en Mécatech.”

 

Naast aandacht voor werkplaatsinrichting en -equipment ook volop aandacht voor handgereedschappen. SPtools toont hun laatste series accugereedschap.

 

Inhouden, geen vermogen, onderstaande foutcodes? Een turboactuator is een gevoelig ding. Het armpje staat één graden fout, en het turbotoerental wijkt al 10.000 tpm af. Dit leerden we in de kennissessie van ACtronics over diagnosestellen aan turboactuatoren. Natuurlijk reviseert ACtronics deze actuatoren, maar let op. Het kan ook de turbo zijn…

Volle bak bij de theaters. Prachtig om te zien, omdat Hardenberg nog niet gewend was aan het volgen van kennissessies. Leerpuntje voor Gorinchem: grotere domes.

 

Er wordt aandachtig geluisterd naar deze ZF-kennissessie. Er stonden 16 kennissessies op het programma, elke dag weer.

 

Wat vond ZF van Auto Prof – AMT Live?

Paul Bliek, projectleider marketing: “Het was fantastisch om te zien hoeveel interesse en animo er was voor onze kennissessie. Ook hebben we de perfecte en goede doelgroep gesproken op onze stand. Wij kijken met een erg tevreden gevoel op deze editie terug.”

 

Van inductieheaters tot metaalsnijders, in gesprek met de specialist leer je het meest.

En waren meerdere leveranciers van aircoserviceapparatuur aanwezig in Hardenberg wat het vergelijken gemakkelijk maakte voor de bezoekers.

Er waren volop demonstraties te volgen over nieuwe producten. Hier demonstreert Waeco hun low emission airco serviceapparatuur. Goed voor het milieu én de portemonnee, want koudemiddelprijzen rijzen de pan uit.

Speciale kettingtraining door Febi

Voorafgaand aan dag twee van Auto Prof – AMT Live organiseerde Febi Bilstein een twee uur durende technische training omtrent problemen met distributiekettingen. De meer dan zestig aanwezigen werden bijgepraat over veel voorkomende oorzaken, die niet altijd even logisch lijken. Ook werden praktische voorbeelden gegeven van diverse motoren. Van fabricagefouten tot aan welke symptomen je bepaalde oorzaken kan herkennen. Een uitgebreid verslag lees je in AMT november.

*klik op de foto voor een groot formaat*

De grote stand van PSA Retail trekt de aandacht voor hun garageconcept Eurorepar Car Service en onderdelendistributeur Distrigo. PSA zet flink in op groei in Nederland.

John Philips, eigenaar GMTO: Geïnteresseerd publiek waaronder veel bezoekers die een beslissing kunnen nemen.

In de APK gaslekkage (LPG-CNG-LNG) meten met de viergastester? Het mag en het kan. Maar het duurt wel lang. JNT demonstreerde een razendsnelle oplossing: De BSI-gaslektester

Natuurlijk stond ook de APK, een van de thema’s bij AMT, op de agenda in twee verschillende kennissessies. RDW gaf een update over de ontwikkelingen en evaluatie van de nieuwe APK-regelgeving. Ook werd er gekeken naar de toekomst en de onderzoeken rondom de deeltjesteller. De andere kennissessie draaide om het beantwoorden van vragen. Waar loop jij tegenaan met de nieuwe APK-regelgeving?

AMT adjunct-hoofdredacteur Erwin den Hoed na de kennissessie met RDW specialist Bert Top: “Bijna alle nieuwe ideeën kent de RDW wel en zitten niet in de APK vanwege een reden… op één na: Zou de vergrendeling van de voorstoelen bij driedeurs auto’s niet gecontroleerd moeten worden bij de APK?” “Goed idee!”, zei Bert Top.

Naast leren in kennissessies viel er ook heel veel te beleven bij diverse demonstraties.

Tijd is geld. Snap-On liet op hun stand zien hoeveel tijd en geld je in de werkplaats kan verdienen als je sleutelt met Power Tools.

Het AMT-team heeft genoten van drie dagen Auto Prof – AMT Live. Natuurlijk hebben we leerpunten. De kennistheaters moeten groter, de bewegwijzering kan nog wat beter. En belangrijk, Auto Prof – AMT Live is anders dan voorheen, want er valt heel veel kennis te tanken.

Tot 12, 13 of 14 februari bij Auto Prof – AMT Live Gorinchem!

 

Reageer op dit artikel