nieuws

10 finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Home 879

10 finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De halve finale vond afgelopen zaterdag plaats tijdens de kennisdag in Beesd, waar de honderd veiligste chauffeurs van Nederland acte de présence gaven.

Het NK Veiligste Chauffeur is een campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen. Dit door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag. In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK.

Tijdens de kennisdag werden workshops gegeven door Rijkswaterstaat, voedingsdeskundige Hennie Oude Vrieling, Volvo Trucks en TVM verzekeringen. Daarbij werden de chauffeurs getest op hun vakkennis. Tevens werd er een reactietest afgenomen en verzorgden de chauffeurs onder begeleiding van NK-ambassadrice Laurien Verstraten een korte videopitch.

10 finalisten NK Veiligste Chauffeur

Na een spannende competitie hebben tien chauffeurs zich geplaatst voor de finale van het NK Veiligste Chauffeurs. Edso Sluijsmans, Jan Vos, Martijn Klink, Vincent ten Zijthof, Elisabeth Engberts, Dinant Mombarg, Johannes Ritsma, Nathaly Bol, Hans Thijssen en Martin Kolf gaan naar de finale.

Bezoek aan Volvo Trucks-fabriek in de VS

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur op 9 juni. De halve finale vond afgelopen zaterdag plaats tijdens de kennisdag in Beesd, waar de honderd veiligste chauffeurs van Nederland acte de présence gaven.

De 10 finalisten maken kans op een trip naar de VS, inclusief een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek daar.

De grote landelijke finale vindt op 9 juni plaats op de Automotive Campus in Helmond, gelegen in de Brainport Regio. Daarbij zal het vooral gaan om praktijkoefeningen.
De hoofdprijs van het NK Veiligste Chauffeur is een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley.

Reageer op dit artikel