nieuws

Dit zijn de 24 kennissessies van AMT Live, welke kies jij?

Home 1777

Volgende week openen we de deuren van Autotron Rosmalen voor Leren, Beleven en Ontmoeten tijdens kennisevenement AMT Live. Het programma is rond, en alle 24 kennissessies zijn ingedeeld. Heb jij al een keuze gemaakt? We helpen je nog even en zetten alle kennissessies op een rij.

Dit zijn de 24 kennissessies van AMT Live, welke kies jij?
Welke kennis kom jij tanken op AMT Live? Maak een keuze uit het aanbod van kennissessies, dan zien we je 15 of 16 november!

Kennis, daar draait het vooral om bij AMT Live. Natuurlijk doe je kennis op door in gesprek te zijn met de partners van AMT Live, demonstraties bij te wonen of op de AMT-stand tijdens de Meet & Greet met AMT Garageforumleden. Maar de kern van AMT Live zijn toch wel de vier theaters met daarin verdeeld over zes rondes kennissessies met uiteenlopende onderwerpen. Leer bijvoorbeeld meer over pass-thru, het diagnosestellen met een oscilloscoop, of hoe je jouw APK-werkgebied in kaart brengt met slimme tools.

Welke kennis ga jij op doen?

Het programma van AMT Live is inmiddels helemaal rond. Hieronder vind je de titel van de kennissessie en een korte toelichting daarbij. Op het programma vind je een gemakkelijk overzicht van de hele dag. Schrijf je wel even van te voren in voor AMT Live, dat voorkomt wachten aan de deur. En dan hoef je in de voorbereiding eigenlijk nog maar één ding te doen. Een keuze maken uit al die kennissessies.

Ronde 1: 14.10 – 14.40 uur

Loyale medewerkers inspireren klanten
Milo Berlijn geeft trainingen geeft in uiteenlopende branches. Milo prikkelt en inspireert ondernemers. Op zijn eigen humoristische wijze geeft hij antwoorden op vragen als: hoe ervaren klanten jouw bedrijf en personeel? Hij maakt je bewust van je gedrag in het bedrijf en naar je klant. Het gevolg? Geïnspireerde klanten die, net als je medewerkers, loyaal worden aan je bedrijf, met een win-win tot gevolg! Milo laat je lachen, maar weet ook de vinger op de zere plek te leggen. Zijn kennissessie geeft stof tot nadenken en maakt je bewust van gedrag. Zeker weten dat je zijn tips de volgende dag in de praktijk zal brengen!

Blauwdruk van jouw lokale APK-werkgebied
Heb jij goed inzicht in het aantal APK’s? Wat je marktaandeel daarin is? Zowel op postcodegebied als tussen dealers en universeel? VWE geeft inzicht in cijfers. Hoeveel APK’s kun je de komende maanden verwachten? Krijg praktische tips hoe je de beschikbare inzichten omzet in daadkrachtige acties.

Actuele distributiekettingproblemen en ‘Tritan-coating’
Febi Benelux geeft uitleg over de mogelijke oorzaken bij het falen van de distributieketting en doet dat met vele praktijkvoorbeelden. Nieuw is het thema ‘Tritan-coating’, waarbij de kettingen met een speciaal procedé worden behandeld. Dit wordt meer en meer de standaard bij OEM.

Diagnose op afstand versus Pass-Thru
Wat kan jouw werkplaats ermee en belangrijker, wat is het grote verschil? Frank Bouman van Jifeline praat je bij. Middels praktische voorbeelden toont hij wat de voordelen zijn en waarom jouw werkplaats zou moeten aanhaken.


Ronde 2: 14.50 – 15.20 uur

Leren, leiderschap en samenwerking
Anne Verbokkem werkt als coach en opleidingskundige voor het Innovam-label WePowerPeople. Tijdens deze kennissessie vertelt ze je waarom een andere mindset nodig is om te kijken naar mensen binnen de organisatie. Hoe kun je als leidinggevende je personeel sturen op eigen autonomie en vakmanschap? En hoe geef je continu leren tijdens en op het werk vorm? Met de tips van Anne kun je morgen al concreet aan de slag.

Oscilloscoop als diagnosesysteem
Voor AA-Equipment komt Steve Smith van Pico Technology UK naar AMT Live om te demonstreren hoe je een scope inzet als diagnosesysteem. Hoe zet je vacuümdrukken om in een scopebeeld i.c.m. het injector- of krukassignaal?

Een gezonde werkplaats door verantwoord omgaan met chemische producten
Het gebruik van chemische producten als spuitbussen en reinigingsproducten neemt toe. Hoe gaan we veilig met deze middelen om? Met welke producten kun je veilig werken? En waar bewaar je veiligheidsbladen? Tunap geeft zowel de autotechnicus als de werkgever stof tot nadenken.

Hoe vet is jouw toekomst?
Er komen allerlei nieuwe technieken op ons af: hoe ga je daar nou goed mee om? Waar doe je wel wat mee en waarmee niet? Hoe kun je jezelf, of je team, het beste voorbereiden op de toekomst? OOMT verzorgt een leuke, afwisselende sessie waar je ongetwijfeld wat van opsteekt.


Ronde 3: 16.40 – 17.10 uur

Formule 1 technologie. Meer dan zomaar het snelste rondje rijden
Dagelijks houdt Robby Camps, werkzaam bij Ford Lommel Proving Ground zich bezig met het opsporen van fouten op CAN-bus niveau. Maar naast zijn werk volgt hij al dertig jaar de Formule 1, zowel als fan maar zeker ook als techneut. In deze kennissessie vertelt hij je meer over verscheidene F1-technieken en wetenswaardigheden. Hij zoomt in op de ophanging, de motoren van voor en na 2014 evenals de versnellingsbaktechniek. Ook legt hij verbanden naar uit de Formule 1 ontstane ontwikkelingen in de auto-industrie. Kortom, de Formule 1 is meer dan zomaar het snelste rondje rijden.

Gevaarlijke stoffen: hoe werk je veilig en volgens de richtlijnen?
Dagelijks kom je als autotechnicus in aanraking met chemische stoffen, van remmenreiniger tot roestoplosser. Berner geeft uitleg over de regels en wetten en hoe Berner je kan ontzorgen om altijd zorgeloos klaar te zijn voor een audit.

Hybride en EV’s. Ben jij klaar voor de toekomst?
Ben jij klaar voor de klant met een hybride of elektrische auto? De trainers van Automotive Academy vertellen hoe je onderhoud en diagnose uitvoert aan hybride, volledig elektrische en waterstofauto’s. Met extra aandacht voor de componenten, diagnosestellen en veilig werken.

*De kennissessie van Kroon-Oil is door omstandigheden vervallen*


Ronde 4: 17.20 – 17.50 uur

De toekomstige technicus volgens Volvo Trucks
De truckbranche staat niet echt bekend als ‘voorloper’. Maar wist je dat innovaties als connectiviteit, het op afstand uitlezen van voertuigen en verschillende veiligheidssystemen juist hun oorsprong vonden in die transportwereld? De Volvo Group is één van ‘s werelds leidende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. Om te garanderen dat voertuigen op de weg blijven en veilig blijven werken, biedt Volvo Group snelle diensten en technische oplossingen van topklasse. Maak kennis met de branche en de ‘smartphones op wielen’ tijdens deze kennissessie. En ontdek wat Volvo Groups visie is op de monteur van de toekomst.

Interpreteren van ‘downsize’ motorschadebeeld
Motorschades komen nog altijd veel voor, en met de downsizetrend verandert ook het schadebeeld. Hoe interpreteer je een motorschade? En hoe herleid je gevolgschade? Revisiespecialist Jean-Paul Borsten van Motorenfabriek De Sutter vertelt je waar je op moet letten en welke oplossingen mogelijk zijn.

Ontwikkeling, wetgeving en kansen omtrent roetfilters
Hoe zit het met de wetgeving omtrent roetfilters? En wat zijn de ontwikkelingen bij OE-fabrikant Walker op dit gebied? Edwin de Ridder van Tenneco geeft antwoord en toont de kansen omtrent roetfiltervervanging.

Elektronicaproblemen uit de praktijk
Thijs Jasink en Bart Heimerink van ACtronics presenteren twee praktische storingen uit de werkplaats. Een Ford Focus II reageert niet op het gaspedaal en heeft storingen op het elektronische gasklephuis. Hoe pak je dat aan? Van begin tot eind wordt deze praktijkstoring behandeld. Het tweede voorbeeld is een Citroën C3 die uitvalt tijdens het rijden. Een ECU-probleem? ACtronics testte de ECU, deze was goed. Waar zit het probleem wel? En hoe los je het op?


Ronde 5: 19.10 – 19.40 uur

Praktische sessie: gebruik van TI-websites
Waar Iwan Kennis vorig jaar liet zien waarom het gebruikmaken van TI-websites geld kan opleveren, duiken we dit jaar nog meer de praktijk in. Iwan neemt praktische voorbeelden mee en hoe hij tot een oplossing kwam. Reken op een leerzame kennissessie van een topdiagnosetechnicus.

Wat is en hoe gebruik je Pass-Thru?
Tech360 biedt een compleet systeem van training en technische ondersteuning voor het autobedrijf. Tijdens AMT Live draait de kennissessie om pass-thru. “Het lijkt een toverwoord, maar nog altijd is het omgeven met vele vraagtekens”. Wat is pass-thru? Hoe gebruik je het in de praktijk?

ADAS: de toekomst is dichterbij dan je denkt!
De modernste auto’s bevatten vele hulpsystemen en de ontwikkelingen gaan snel. Speel hierop in en specialiseer je in nieuwe technologieën. In deze kennissessie gaat Hella in op het kalibreren van de radar voor adaptive cruise control, camera lane assist in combinatie met grootlichtassistent, 360° view camera en rear view camera.

Geen stress met TPMS
Orange Electronic is fabrikant van TPMS-sensoren en geeft uitleg over: het verschil tussen een universele en OE-TPMS-sensor. En hoe je met 100 procent zekerheid de juiste sensor bestelt via de TPMS-database. Ook introduceert Orange de Cobra2K-tool waarmee je simpel snap-in sensoren monteert.


Ronde 6: 19.50 – 20.20 uur

Van sleutelwerk naar protocollen. Hoe ga je daarmee om?
Met de komst van elektrische auto’s verandert er veel in de werkplaats. Strakke protocollen en procedures, minder klassiek  sleutelwerk. Wat betekent dat voor de technicus? Hoe houdt die plezier in zijn werk? Anton Cornelissen, directeur van Mens & Techniek, vertelt zijn visie. “De eindgebruiker van een elektrische auto krijgt straks meer behoefte aan advies en begeleiding. Wie daar het best mee om gaat in zijn bedrijf heeft de toekomst. De technicus moet zich dus ook meer focussen op de mens. Daarnaast worden procedures steeds dominanter bij reparatie van elektrische en autonome voertuigen.” De werkzaamheden van de autotechnicus veranderen van kennis naar inzicht. Een omslag. Hoe zorg je dat jouw personeel plezier in het werk houdt? Anton geeft je tips en tricks.

Wat is en hoe gebruik je Pass-Thru?
Tech360 biedt een compleet systeem van training en technische ondersteuning voor het autobedrijf. Tijdens AMT Live draait de kennissessie om pass-thru. “Het lijkt een toverwoord, maar nog altijd is het omgeven met vele vraagtekens”. Wat is pass-thru? Hoe gebruik je het in de praktijk?

De problematiek van vandaag, de oplossing voor morgen
Het werk van de autotechnicus blijft lastiger worden. Van software-updates tot het inleren van een nieuw component. Ook moet hij complexe diagnoses kunnen stellen, en is soms specialistische equipment nodig. Hoe blijf je aangesloten bij de ‘moderne’ problematiek? GMTO biedt hulp en legt met behulp van praktische voorbeelden uit hoe zij ontzorgen.

De ASB-technologie: belangrijke basis voor veiligheids- en comfortsystemen
Tijdens deze kennissessie vertelt NTN-SNR waarom de ASB-technologie is ontwikkeld. Daarnaast leer je de verschillende soorten ASB-sensoren te onderscheiden, hoe de respectievelijke oscillogrammen eruitzien, waardoor sensoren defect raken en hoe je de oorzaken van defecten achterhaalt.

Inschrijven en terugkijken

Toegang tot AMT Live is gratis. De enige kosten die je maakt zijn parkeerkosten (€ 6,-) en eventuele kosten voor eten en drinken. Schrijf je van te voren even in via het inschrijfformulier, dat voorkomt wachtrijen aan de deur.

Nog niet overtuigd waarom je AMT Live zou moeten bezoeken? We organiseren ook diverse wedstrijden, je kunt komen proosten op tien jaar AMT Garageforum, mee doen aan de Kennistour en natuurlijk diverse demonstraties volgen. Zien hoe AMT Live vorig jaar was? Daar hebben we deze terugblik video van. Tot 15 en/of 16 november bij Autotron Rosmalen!

Reageer op dit artikel