nieuws

Mercedes-Benz roept auto’s terug wegens brandgevaar

Home 1097

Mercedes-Benz roept auto’s terug wegens brandgevaar

Mercedes-Benz roept in Nederland 22.000 auto’s terug vanwege een mogelijk probleem met de generator van de start-stop-installatie. Die kan bij overmatig gebruik oververhit raken. Het gaat om modellen van de klasse A, B, C, E en CLA, GLA en GLC.

Volgens een woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland wordt het probleem – indien dat nodig blijkt – kosteloos verholpen.

Het betreft een wereldwijde terugroepactie van fabrikant Daimler. Daarbij zou het om een miljoen auto’s gaan van de bouwjaren 2014 tot 2017. De meeste zijn in de Verenigde Staten en Duitsland verkocht.

51 branden gemeld

De woordvoerder van Mercedes in Nederland spreekt van een voorzorgsmaatregel. “In ons land zijn geen problemen bekend die door het euvel zijn ontstaan.” Volgens persbureau Reuters zijn wereldwijd door oververhitting 51 branden gemeld, waarvan dertig in de VS. Niemand raakte gewond.

Reageer op dit artikel