nieuws

Finales Skills Heroes Autoschadehersteller bij Been Autoschadeherstel

Home 787

Finales Skills Heroes Autoschadehersteller bij Been Autoschadeherstel

Noorderpoort organiseert op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart bij Been Autoschadeherstel in Groningen de landelijke finales Autoschadehersteller van Skills Heroes. Wiljan Zwart en Egbert van der Bijl, beide student Noorderpoort Automotive & Logistiek, nemen het dan op tegen andere mbo’ers die zich in deze categorie hebben geplaatst voor Skills The Finals.

Er werden de afgelopen weken al verschillende finales georganiseerd van Skills Heroes. In totaal hebben honderden mbo-studenten uit het hele land het tegen elkaar opgenomen in verschillende vakgebieden, zoals grafisch ontwerper, autotechnicus en applicatieontwikkelaar. In totaal hebben tien studenten zich weten te plaatsen voor deze finales. Twee studenten van Noorderpoort, Robert Boerema en Marnick Winter, hebben tijdens deze vakwedstrijden een zilveren medaille in de wacht gesleept in hun specialisme.

WorldSkills Netherlands benadrukt belang van vakmanschap

Met Skills Heroes benadrukken WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap. Dit wordt gedaan in samenwerking met verschillende mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt daarnaast Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Reageer op dit artikel