nieuws

Geen EquipVak wegens te weinig draagvlak

Home 822

Geen EquipVak wegens te weinig draagvlak
Zo startte de EquipVak 2016 nog in Expo Haarlemmermeer. Een mooi nieuw initiatief, helaas trok het (te) weinig bezoekers.

Vorig jaar vond de eerste EquipVak plaats, een samenwerking van de RAI Equipment Platform leden. We moeten nageven, het stond er bijzonder goed bij. Grote stands en mooie demonstraties. Tegenvallend waren echter het aantal bezoekers. Lang stond de EquipVak 2017 in de agenda, tot we zojuist vernamen dat de EquipVak 2017 is afgeblazen.

De afgelopen maanden heeft het RAI Equipment Platform in enkele overleggen de mening van alle leden gepeild. Gaat er weer een EquipVak plaatsvinden op de manier als in 2016? Zoeken we de samenwerking met andere evenementen? Onder andere met AMT is uitvoerig gesproken over samenwerking met kennisevenement AMT Live, maar ook met andere evenementen is contact gezocht. Het mocht niet baten.

Het draagvlak onder de aangesloten leden bleek niet van dien aard dat er een succesvolle EquipVak 2017 gebouwd kon worden. Gister zijn daarom de leden van het RAI Equipment Platform geïnformeerd over het annuleren van deze vakbeurs gericht op equipment en gereedschappen.

 

Martijn van Eikenhorst, RAI Vereniging: “De EquipVak is echt ontstaan van en voor leden. Het bestuur heeft dan ook onderzoek gedaan naar diverse alternatieven en deze hebben we gezamenlijk voorgelegd aan de leden. Welke optie heeft de voorkeur? Hoeveel vierkante meters ben je voornemens in te kopen? Uiteindelijk bleek er inderdaad niet voldoende draagvlak voor dit jaar om een goede EquipVak in de steigers te zetten waarna het besluit is genomen door het EquipVak-bestuur om dit jaar geen evenement op te tuigen.”

 


Eerdere berichten over EquipVak:

Ruimte voor innovaties op Equipvak

De Equipvak is de mooiste equipmentbeurs in jaren. Het overgrote deel van de equipmentleveranciers is er vertegenwoordigd, en pakt er ook echt uit. Wie zich wil oriënteren op nieuwe werkplaatsapparatuur mag niet wegblijven! Wie graag collega auto-ondernemers wil ontmoeten kan dat beter wel doen, de gangpaden zijn namelijk adembenemend… leeg.

Lees verder


Equipment, carwash en tools op EquipVak

Even noteren: 31 mei tot en met 2 juni EquipVak in Expo Haarlemmermeer. Agenda bijgewerkt? Ok, dan is het tijd voor de vragen. Wat is EquipVak? En waarom mag je daar niet wegblijven? Lees verder voor de antwoorden.

Lees verder

Reageer op dit artikel