nieuws

Baas Peugeot stelt personeel Opel gerust

Home 699

Baas Peugeot stelt personeel Opel gerust
Werknemers van Opel aan het werk in de productiefaciliteit van Opel in Eisenach.

Werknemers van Opel hoeven niet te vrezen dat hun arbeidsvoorwaarden in het gedrang komen als het tot een overname komt door branchegenoot PSA Peugeot Citroën. Dat heeft PSA-baas Carlos Tavares gezegd tijdens een gesprek met vertegenwoordigers van het personeel van de Duitse autofabrikant.

Tavares sprak met onder anderen voorzitter Wolfgang Schäfer-Klug van de Europese ondernemingsraad van Opel, waar ook het Britse Vauxhall onder valt. Ook een bestuurder van de Duitse vakbond IG Metall schoof aan bij het gesprek. Daarin beloofde de topman dat hij bestaande cao-afspraken zal nakomen.

Voor Schäfer-Klug biedt die toezegging een basis voor verdere onderhandelingen. “Tavares heeft ons overtuigd dat hij geïnteresseerd is in een duurzame ontwikkeling voor Opel/Vauxhall als een onafhankelijk bedrijf. Die interesse delen wij als vertegenwoordigers van de werknemers.”

Alleen Volkswagen groter

Vorige week werd bekend dat Peugeot in gesprek is met zijn Amerikaanse branchegenoot General Motors over een mogelijke verkoop van diens Europese tak. Daardoor kan de op een na grootste autofabrikant van Europa ontstaan. Alleen Volkswagen is nog groter.

De onderhandelingen tussen GM en Peugeot zijn naar verluidt in een vergevorderd stadium. De Fransen zouden bereid zijn z’n 1,9 miljard euro neer te tellen voor hun Duitse branchegenoot, die al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw eigendom is van het Amerikaanse concern.

Reageer op dit artikel