nieuws

VDL levert aan Amerikaanse autofabrieken

Home 569

VDL levert aan Amerikaanse autofabrieken

VDL levert geautomatiseerde productielijnen voor een aantal autofabrieken in de Verenigde Staten. Met de orders van BMW, Volvo en een aantal niet met naam genoemde Amerikaanse fabrikanten is dit jaar een bedrag van meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

Dochterbedrijf VDL Steelweld is in Europa al jaren een belangrijke toeleverancier van veel autofabrikanten, zoals Jaguar Land Rover, Ford, Volvo en BMW. Die bedrijven wilden de machines vervolgens ook hebben voor hun Amerikaanse fabrieken. “En die ervaring heeft er weer toe geleid dat wij ook voor Amerikaanse klanten in de VS aan de slag gaan”, aldus directeur Peter de Vos.

Om voet aan de grond te krijgen en houden bij Amerikaanse autofabrieken, dienen ook toeleveranciers zelf in de VS gevestigd te zijn. Daarom heeft VDL Steelweld in 2016 drie vestigingen in de VS geopend, in Fremont (Californië), Detroit (Michigan) en Spartanburg (South Carolina).

Het bedrijf verwacht dan ook snel te kunnen groeien in de VS, waar volgens een woordvoerder nu alleen nog enkele ‘kwartiermakers’ aan de slag zijn. Dat zijn overigens voornamelijk Nederlanders, voegde hij eraan toe. De productie vindt nu nog plaats in Europa, maar dat zou bij voldoende vraag op termijn ook kunnen worden uitgebreid naar de VS zelf.

In totaal werken zo’n vijfhonderd mensen voor VDL Steelweld. De gehele VDL Groep heeft ruim 13.000 mensen op de loonlijst staan.

Reageer op dit artikel