nieuws

‘Nederlandse auto-industrie groeit met 20 procent’

Home 541

‘Nederlandse auto-industrie groeit met 20 procent’

De Nederlandse auto-industrie maakt in 2017 een flinke groei door, zeggen economen van ING. Dat is vooral te danken aan VDL Nedcar. De auto-industrie geeft komend jaar de industrie in Nederland als geheel een flinke boost, zegt de bank.

De Nederlandse industrie zet de stijgende lijn van dit jaar in 2017 door. Vooral dankzij vooruitgang in de auto-industrie en de chemie houdt de groei aan, voorspelt ING.

De economen van de bank voorzien een plus van circa 1,5 procent voor de Nederlandse industrie in 2017, na een groei van zo’n 2 procent dit jaar.

De auto-industrie profiteert van het succes van VDL Nedcar. “De productiestart van een derde model Mini in november 2016 zorgt voor klinkende groeicijfers voor de automotive-industrie als geheel in 2017”, stelt ING. De auto-industrie groeit daarbij naar verwachting met 20 procent.

Reageer op dit artikel