nieuws

Bijblijven dankzij maandelijkse lezingen

Home

Bijblijven dankzij maandelijkse lezingen
Wim Donkervoort, voorzitter van ATC, en Geert van den Bosch van Vakmedianet, uitgever van AMT, schudden elkaar de hand na het ondertekenen van de vernieuwde ‘huwelijksverklaring’. Alle ATC-leden zijn de komende jaren verzekerd van het ontvangen van AMT.

Elke maand vind je in AMT een reportage van een ATC-lezing en de ATC-agenda. Tevens ontvangt elk ATC-lid de AMT. Al bijna zestig jaar is er een samenwerkingsverband tussen de Vereniging van Automobieltechnici (ATC) en AMT. Onlangs verlengden we die samenwerking met vijf jaar.

De Vereniging van Automobieltechnici ontstond kort na de tweede wereldoorlog om het gehavende Nederland weer op te bouwen. Het gemotoriseerde wegverkeer moest tenslotte weer op gang worden gebracht na jaren van oorlog. Naast kennisuitwisseling in diverse lezingen bij de inmiddels twintig afdelingen sloot ATC een samenwerkingsverband met AMT. Een ‘huwelijk’ dat inmiddels bijna zestig jaar oud is.

Kennisuitwisseling is ook voor AMT een belangrijk thema. ‘AMT verbindt automotive professionals’ is niet voor niets onze belangrijkste kreet. Onlangs besloot het dagelijks bestuur van ATC en Vakmedianet, de uitgever van AMT de samenwerking met vijf jaar te verlengen. Ook de komende jaren zijn ATC-leden dus verzekerd van AMT met daarin een artikel over een lezing en de agenda. Ook op andere gebieden gaan AMT en ATC verder samenwerken. Onlangs was die samenwerking al zichtbaar bij de de Autotechnicus van de Toekomst-verkiezing.

Lezingen in 2016

In de jongste AMT, nummer 12, kijken we mee bij Emming Motorentechniek. In de ATC-agenda op pagina 95 zie je welke lezingen in januari op de planning staan. Zoals gebruikelijk starten de meeste afdelingen met een nieuwjaarsreceptie en ledenvergadering. Wil je een technische avond? Bezoek dan op 12 januari de lezing van de afdeling Deventer/Zutphen. Wim van den Oever en Harm Huitema vertellen je alles over aandrijfassen, hoezen, stuurdelen en nog veel meer. Op 20 januari gaat het in Limburg over de techniek van de Suzuki V-Strom 1000.

Wil je alles weten over de laatste ontwikkelingen van ontstekingsspecialist Beru dan kunt je op 12 januari in Wierden terecht voor de ATC-lezing van de afdeling Twente. Dhr. Koorevaar van Federal Mogul vertelt je meer over de ontwikkeling van de bougie. Ook kom je meer te weten over nieuwe functies van de gloeibougie zoals de Pressure Sensor Glow Plug.

Alle informatie over deze en andere lezingen vind je op de website van ATC via http://www.vereniging-atc.nl/agenda

Reageer op dit artikel