nieuws

Praktische tips voor autotechnicus en ondernemer

Home

Praktische tips voor autotechnicus en ondernemer
De common-rail injector. Iedereen weet hoe deze er uit ziet, maar welke techniek gaat er achter schuil? En waarom is de kwaliteit zo belangrijk? Ontdek het in een van de kennissessies op AMT Live.

Vierentwintig kennissessies staan er elke dag op het programma van AMT Live. Zes van AMT, achttien van de AMT Live-partners. Dit zijn geen commerciële sessies, de partners van AMT Live laten jou graag zien welke kennis zij in huis hebben en geven je praktische tips zodat jij je werk nog beter uit kunt voeren.

Kennissessies partners

Vandaag vertellen we je meer over de kennissessies van de AMT Live-partners. Ook dit jaar sturen de partners hun trainers voor een non-commerciële kennissessie. De onderwerpen lopen uiteen. Van hele technische als diagnoses met de scope en diagnosestellen aan turbo’s. Tot ondernemer gerichte kennissessies als de batterijtester als omzetgenerator en de ondersteuning vanuit Vakgarage als garageformule. We pakken er vandaag een paar uit, de komende dagen volgt de rest.

Vergaande diagnoses met de scope

Diagnosespecialist Jeroen Vertongen van Sergoyne Diagnostics verzorgt de kennissessie voor AA-Equipment. Hoe stel je vergaande diagnoses met de scope? Middels praktische voorbeelden toont Vertongen de mogelijkheden met de scope. Ook komt Pass-thru aan bod in zijn kennissessie.

Verhoog jouw kennis van datanetwerken

Een moderne auto is een complexe verzameling van datanetwerken, gekoppeld door een gateway. Deze datanetwerken bestaan uit vele modules, tot soms wel negentig stuks. Storingen in datanetwerken kunnen dan ook een flinke uitdaging zijn. Goede kennis van datanetwerken, -opbouw, signaalvorming en diagnose methode zijn onontbeerlijk.Tijdens de kennissessie krijg je een voorproef van de training Datanetwerken en CAN-bus van de Automotive Academy verzorgt door GMTO.

BDC Premium: Common-rail injectoren

Terlouw Diesel Center en Diesel Büchli nemen gemeenschappelijk deel aan AMT Live om je alles over de common-rail injector te vertellen. Wat voor technisch hoogstandje is zo’n injector? Onder welke omstandigheden moet die zijn werk doen? Waarom dient een gereviseerde injector ook van uitmuntende kwaliteit te zijn? Je krijgt uitgebreid antwoorden van de dieselspecialisten.

Forté: Het nut van reinigen

Downsizing, emissie-eisen en lange onderhoudsintervallen veroorzaken oliestress en motorvervuiling. In Forté’s kennissessie zie je voorbeelden van motorschades door te vervuilde motorolie. Kan een reinigingsbehandeling vóór olieverversen een oplossing bieden?

HAN: Het belang van systeemkennis

Als ondernemer en autotechnicus moet je aanhaken op de ontwikkelingen van vandaag en morgen om klaar te zijn voor de toekomst. HAN Automotive signaleert dat autobedrijven wel de kennis vergroten op productniveau, maar nog te weinig op systeemniveau. Waarom is dat laatste ook ontzettend belangrijk?

JN Test: Diagnose stellen met de viergastester

Menig autobedrijf gebruikt de viergastester alleen voor de APK. Het kostbare apparaat biedt meer mogelijkheden. Jan Nijboer laat je middels een gaswaardenlijst zien hoe je aan de hand van viergaswaarden diagnose kan stellen. Waar moet je op letten bij een hoog benzineverbruik zonder foutcodes? Hoe zie je bij een roetmeting of de verbranding goed verlopen is?

Nog meer kennis opdoen

Volgende week duiken we in de andere kennissessies van de AMT Live-partners. Nu alvast meer weten over de andere kennissessies? In dit overzicht vind je meer toelichting. De Kennissessies van AMT maakten we gisteren allemaal bekend op één na. Die laatste sluit dicht aan op de actualiteit. De spreker, een expert als het aankomt op de ontwikkelingen rondom autonoom rijden, is bevestigd. Volgende week lees je meer over de inhoud.

Schrijf je in!

Natuurlijk moet je niet vergeten je in te schrijven voor AMT Live. Deelname is kosteloos, registratie vooraf is wel noodzakelijk. Het volledige programma vind je op www.amtlive.nl. Registreer je met uitnodigingscode AMTABO voor gratis toegang tot AMT Live. Tot 17 en/of 18 november!

 

Reageer op dit artikel