nieuws

Word jij de Autotechnicus van de Toekomst?

Home

Word jij de Autotechnicus van de Toekomst?
De beste opleiding autotechniek neemt een kijkje achter de schermen bij Bas Koeten Racing

De jeugd heeft de toekomst. Dat geldt zeker in de automotive sector. AMT en Innovam geven de jonge aanstormende generatie autotechnici nu een extra stimulans. Dat doen we met de verkiezing: Autotechnicus van de Toekomst.

De verkiezing start op 25 september met een online kennistest. Uiteraard sluit die nauw aan bij de dagelijkse praktijk van de autotechnicus. Vijf weken lang wordt er online gestreden om een plaats in de halve finale. Dat levert elke week twee weekwinnaars op. Zij scoren de weekprijs, een regionale praktijktraining naar keuze bij Innovam.

Bewijs je in de praktijk

Op 30 oktober sluit de online kennistest. De acht studenten met de beste overall score gaan naar de halve finale. Die vindt plaats op 7 november in de examenwerkplaats van Innovam in Nieuwegein. Nu komt het aan op de praktijk. De vier allerbeste aankomend autotechnici plaatsen zich voor de finale.

Finale op AMT Live!

Die finale wordt een spektakelstuk. De vier toppers krijgen de kans zich te bewijzen op 18 november op AMT Live in Autotron Rosmalen. Daar kijken tal van vakgenoten mee naar de verrichtingen van de finalisten. En aanstaande vakgenoten, want deelnemende opleidingen ontvangen een uitnodiging voor autotechnische leerlingen en docenten voor AMT Live!

Doe mee met de online kennistest, scoor aantrekkelijke weekprijzen en wordt Autotechnicus van de Toekomst!

Doe mee met de online kennistest, scoor aantrekkelijke weekprijzen en wordt Autotechnicus van de Toekomst!

Hoofdprijs

Wie van de finalisten onder die druk zijn zenuwen het best in bedwang heeft en over een groot autotechnisch talent beschikt, mag zich een jaar lang Autotechnicus van de Toekomst noemen. En hij of zij wint de hoofdprijs, een volledig verzorgd bezoek aan Autostadt in Wolfsburg.

Beste Opleiding Autotechniek

Naast individuele prijzen is er ook een opleidingsprijs: Beste Opleiding Autotechniek. Die gaat naar de opleiding waarvan de studenten in de online kennistest het best gescoord hebben. Natuurlijk hoort ook daar een passende prijs bij. Docenten en leerlingen van de winnende opleiding nemen een kijkje achter de schermen bij Bas Koeten Racing.

Meedoen

Volg je een MBO studie autotechniek (BBL of BOL)? Meld je dan aan op www.autotechnicusvandetoekomst.nl. Vanaf 25 september staat daar de kennistest online.

Reageer op dit artikel