nieuws

AMT-ATC Technisch Theater op AutoProf Gorinchem

Home

AMT-ATC Technisch Theater op AutoProf Gorinchem

Op dinsdag 3 februari opent de Auto Professioneel & Schadeherstel Vakbeurs zijn deuren in Gorinchem. Net als in Hardenberg organiseert AMT samen met ATC het AMT-ATC Technisch Theater. Interessante technische lezingen van specialisten uit de autobranche zoals Jifeline, ACtronics, Ganzeboom en de Airbagbank. Die mag je niet missen!

Op 3, 4 en 5 februari kun je in de Evenementenhal Gorinchem terecht om contacten te leggen en de nieuwste werkplaatsequipment, gereedschappen, producten en diensten te bekijken. Het AMT-ATC Technisch Theater is een welkome aanvulling, want met de juiste kennis is het gemakkelijker sleutelen. Het programma is elke dag hetzelfde en toegang tot het AMT-ATC Technisch Theater is gratis. Hieronder lees je welke onderwerpen aan bod komen tijdens de lezingen:

17.30 u: Hoe blijf je bij met de moderne technieken?

Frank Bouman, onder andere bekend van de Unboxing-artikelen in AMT, geeft zijn visie op storingsdiagnose aan moderne voertuigen. Auto- en schadeherstelbedrijven worden geconfronteerd met technologische uitdagingen. Naast kennis is toegang tot technische informatie en beschikbaarheid van diagnoseapparatuur een vereiste om succesvol onderhoud en reparaties te kunnen uitvoeren.Hoe zorg je dat je als autotechnicus nu en in de toekomst mee blijft doen? Is specialisatie het toverwoord? Of zijn er technologische mogelijkheden die jouw helpen om lastige programmeringen te doen in je eigen werkplaats? Frank maakt je wegwijs in de hedendaagse diagnosemogelijkheden.

18.30 u en 19.30 u: De krachten van revisie

Ganzeboom en ACtronics hebben een ruime ervaring met het reviseren van onderdelen. ACtronics staat bekend om de revisie van elektrische auto gerelateerde componenten. Van ECU’s en tellerklokken tot gasklephuizen en andere elektronische componenten. Ganzeboom Transmissies is specialist in versnellingsbakrevisie. Van handgeschakelde en automatische versnellingsbakken, waaronder ook de DSG, tot revisie van differentieels, koppelomvormers en kleppenhuizen.

De jarenlange kennis die beide bedrijven hebben delen ze met jou tijdens de lezing: De krachten van revisie. Waarin verschilt revisie van reparatie? Waarom is een revisie-onderdeel vaak beter dan een nieuw onderdeel? Waar liggen de knelpunten? Wat iswel en niet mogelijk? Het zijn voorbeelden van vragen waar je antwoord op krijgt van Thijs Jasink en Michel Ganzeboom.

20.30 u: De wereld achter het airbaglampje

Airbags, de auto zit er vol mee. Weet jij hoe deze systemen werken? En wat doe je als het airbaglampje brandt? Uitlezen? Meten? Wat mag eigenlijk wel of zeker niet? Erwin van Dooren van de Airbagbank weet er alles over. Hij wil met zijn bedrijf de automotive professional graag helpen om effectief en efficiënt de storing in het airbagsysteem te vinden en op te lossen! En dat zonder onnodige kosten.

Tijdens deze lezing helpt Van Dooren je om de onbekendheid met het airbagsysteem weg te nemen. Hoe stel je de juiste diagnose? Hoe doe je dit veilig? Hoe sluit je componenten uit? Ontdek het tijdens de lezing: De wereld achter het airbaglampje.

Maak kennis met AMT en ATC

Tijdens de verschillende kennissessies in het Technisch Theater leer je niet alleen meer over de laatste technieken, je gaat ook naar huis met praktische tips. Wil je echt bijblijven dan lees je natuurlijk de AMT of ben je lid van ATC, waar een abonnement op AMT bij is inbegrepen. Bezoek de stand van AMT/ATC naast het Technisch Theater voor de laatste aanbiedingen van AMT, of informatie over de Vereniging van automobiel technici. Natuurlijk ligt hier ook de laatste AMT voor je klaar. Bekijk de plattegrond van de AutoProf Gorinchem (PDF).

Gratis toegangskaart

Elke dag zijn de deuren van 15.00 uur tot 22.00 uur geopend. Een gratis toegangskaart vraag je via deze pagina aan. Op de informatieborden in de beurshal zie je hoe laat welke kennissessie van start gaat. Uiteraard kun je dat ook bij het theater navragen. Of je print dit bericht. Tot volgende week!

Reageer op dit artikel