nieuws

Dolf Sanders winnaar AMT-ATG Kennistestfinale!

Home

Dolf Sanders winnaar AMT-ATG Kennistestfinale!

Na vier AMT-ATG Kennistesten was het tijd voor de grote finale op de tweede dag van AMT Live. Op het AMT Ontmoetingsplein streden de overgebleven finalisten voor de titel ‘De Beste Diagnosespecialist 2014’. Vele bezoekers van AMT Live keken mee tijdens de kwart-, halve, en grote finale en zagen Dolf Sanders winnen.

Het is de tweede dag van AMT Live. De Kennistest-finalisten verzamelen zich op het AMT Ontmoetingsplein. Wie RTL Miljoenenjacht kent, herkent de opzet van de kwart- en halve finale. Wie als eerste de vraag goed beantwoordt, schuift een plekje naar voren. Wie het fout heeft, gaat er een terug. Na elke ronde valt de laatste af.

De weg naar de finale

Is alleen een mistachterlicht rechts goed of fout? Welke olie is warm dunner: 10W40 of 15W30? Hoeveel mV geeft de λ-sonde bij λ=1? Razendsnel blijven er vier halve finalisten over: Pieter Jan de Wolf, Dolf Sanders, Arjen Hofstra en Martijn de Bruijn. Om 18.30 uur begint de halve finale. Quizmaster Erik van Liempt van ATG stelt opnieuw de vragen. Dolf en Martijn blijven over als finalisten. Zij moeten nu echt aan de slag.

Twee Mazda3’s staan op het AMT Ontmoetingsplein. Bij beide is dezelfde storing ingebouwd. Op de werkorder staat: “Het lampje van de automatische hoogteverstelling van de koplampen knippert.” Wat is er aan de hand? De finalisten krijgen ieder de werkplaatsdocumentatie, een scope, multimeter en een Würth iQ330-diagnosesysteem.

Zoeken en meten

Onder toeziend oog van honderden bezoekers gaan Dolf en Martijn aan de slag. Foutcodes uitlezen, documentatie doornemen en de klant (ATG-trainer Bart Cieremans) ondervragen. 45 minuten om de juiste diagnose te stellen. Is dat genoeg?

De zoemer klinkt. Tijd voor juryberaad. Beide finalisten kwamen nagenoeg even ver. Martijn vroeg de klant om details, maar stelde op zijn werkorder onterecht de eindweerstanden van CAN-bus ter discussie. Dolf zag dat er iets mis was op de CAN-bus en vermoedde draadbreuk. Hij was dichterbij. De oorzaak was inderdaad een draadbreuk naar de AFS-module.

Sonic-gereedschapskar

Met miniem verschil is Dolf Sanders, diagnosetechnicus bij Driessen Autogroep, de winnaar. Hij gaat naar huis met de Sonic S9-gereedschapskar en een jaarabonnement op AMT. Martijn ontvangt een evenementenbon ter waarde van € 250,- en net als de andere finalisten een Sonic-ledlamp.
Meer AMT Live? In AMT 12 kijken we uitgebreid terug op twee geweldige dagen AMT Live.

Reageer op dit artikel