nieuws

Bardahl E10 Fuel Improver neemt risico bij E10-brandstof weg

Home

Bardahl E10 Fuel Improver neemt risico bij E10-brandstof weg

Het vakantieseizoen begint weer, wie er met de auto op uit trekt kan in enkele landen voor de vraag komen of er E10-benzine in de tank mag. Dankzij de nieuwe brandstoftoevoeging E10 Fuel Improver is het volgens Bardahl voor elke auto zonder risico mogelijk om E10-brandstof te tanken. Alle mogelijke schadelijke gevolgen worden bestreden.

E10-brandstof bestaat voor tien procent uit ethanol en voor negentig procent uit benzine. Het grootste probleem dat E10-brandstof met zich meebrengt is de kans dat bepaalde rubber en kunststof afdichtingen aangetast worden. Daarnaast is E10-brandstof zo’n twee tot drie procent minder zuinig.

De meeste auto’s, blijkt uit onderzoek, kunnen zonder problemen E10-brandstof tanken. Tien procent van het Nederlandse wagenpark blijkt echter niet op E10-brandstof te kunnen rijden.

 

De oplossing: Fuel Improver

 

Met E10 Fuel Improver wordt het brandstofsysteem beschermd tegen de schadelijke gevolgen die kunnen ontstaan wanneer E10-brandstof getankt wordt. De Fuel Improver voorkomt dat het ethanol in de brandstof de afdichtingen aantast.

Daarnaast heeft het additief volgens Bardahl een gunstig effect op het brandstofverbruik, verbetert het de koude start en blijft het brandstofsysteem schoon.

 

Ook corrosiebescherming

 

Of de Fuel Improver ook beschermt tegen de corrosieve werking van ethanol? “Ons E10 additief voorkomt schadelijke effecten door ethanol-watermengsels, en beschermt tegen de corrosieve werking hiervan. Dit is vanzelfsprekend één van de primaire eigenschappen van de E10 Fuel Improver.”

Ethanol trekt namelijk vocht aan, en vocht in het brandstofsysteem kan op den duur aanleiding vormen voor inwendige corrosie.

 

Helpt elke motor

 

Bardahl E10 Fuel Improver is geschikt voor alle benzinemotoren en alle bouwjaren, van klassieke tot moderne motoren. Welke motor/autotypes niet zonder meer op E10 kunnen lopen toont de E10-check-website van IvDM.

De Bardahl E10 Fuel Improver zit in een handige knijpflacon met schroefdop, voorzien van een maatbeker. Daarmee is eenvoudig de juiste hoeveelheid E10 Fuel Improver toe te voegen aan de brandstoftank. Een flacon van 250 ml (geschikt voor 250 liter brandstof) kost 21,42 euro, inclusief BTW.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel