nieuws

VDL heeft nog een maandje nodig voor NedCar

Home

VDL heeft nog een maandje nodig voor NedCar

Het Eindhovense bedrijf VDL heeft nog een “klein maandje” nodig om tot een besluit over een mogelijke overname van NedCar te komen. Dat zei directeur Wim van der Leegte van VDL dinsdag na afloop van een bezoek van minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) aan zijn bedrijf.

Verhagen bracht vervolgens een bezoek aan NedCar om de medewerkers een hart onder de riem te steken en zich te laten bijpraten, zei hij na afloop van dat bezoek. De afgelopen weken heeft het personeel diverse keren het werk neergelegd om een sociaal plan af te dwingen bij eigenaar Mitsubishi.

De minister zei dat hij zich goed kan voorstellen dat het geduld van de werknemers “enorm op de proef wordt gesteld en dat zij uiting willen geven aan hun onvrede”. Hij riep Mitsubishi op om de toezegging na te komen serieus te onderhandelen over het sociaal plan.

Verhagen zei ook te hopen “dat de acties er niet toe leiden dat gesprekken over een overname in onrustig vaarwater komen”. De CDA-bewindsman is “voorzichtig optimistisch” over een mogelijke overname met behoud van banen.

Mitsubishi wil eind dit jaar stoppen met de productie van auto´s in de Limburgse fabriek waar bijna 1500 mensen werken. VDL praat nog met Mitsubishi en andere betrokkenen, zoals een niet nader genoemde autofabrikant, over de overname. Een naam die hierbij vaak genoemd wordt, is BMW. Maar noch Verhagen, noch een van de andere betrokken partijen wil dat bevestigen.

Volgens Verhagen werken de rijksoverheid, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen nauw samen om een overname mogelijk te maken. Hij heeft afgelopen tijd ook verschillende malen contact gehad met Mitsubishi, VDL Group en andere partijen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel